Solopizza Xàtiva

Centelys

PoolWork Xàtiva

La Conselleria d’Economia Sostenible, a través de Labora, ha començat a pagar les ajudes als treballadors i treballadores autònoms afectats per la crisi sanitària de la COVID-19. Aquesta setmana s’han començat a realitzar les primeres resolucions i a notificar a les persones autònomes a les quals se’ls ha concedit la subvenció.

Cal recordar que les ajudes ascendiran a 1.500 euros en el cas de negocis que hagen hagut de tancar i de 750 euros per als quals, no havent sigut obligats a tancar, hagen patit disminució d’ingressos, en les condicions que estableix el reial decret, i es concediran de manera directa.

En total, Labora destina a aquestes ajudes un total de 57 milions d’euros a fi de poder mitigar la situació a la qual ha abocat a moltes persones autònomes la declaració de l’estat d’alarma, que ha obligat el tancament dels seus negocis o la pèrdua de gran part dels seus beneficis. En total, el Servei Valencià d’Ocupació calcula que seran al voltant de 42.000 les persones autònomes que es puguen beneficiar.

Labora ha treballat per a agilitar al màxim les resolucions i poder liquidar les ajudes al més prompte possible, respectant que es compleixen les garanties de comprovació i verificació per part de l’Administració.

Ajudes Economia Sostenible

Des que es va decretar l’estat d’alarma, la Conselleria d’Economia Sostenible, Sectors Productius, Comerç i Treball ha posat en marxa un conjunt d’ajudes i iniciatives per a contribuir a afrontar la situació de crisi derivada de la pandèmia de la COVID-19.

A més de per a les persones treballadores autònomes, s’han aprovat ajudes econòmiques per als treballadors i les treballadores afectats per un ERTE i per als qui han reduït la jornada laboral per conciliació familiar amb motiu de la crisi sanitària.

Així mateix, s’han adoptat mesures de suport destinades als sectors productius, com els serveis dirigits a les empreses per a la cerca de proveïdors i mercats a través del Ivace, la confecció d’agendes virtuals amb empreses importadores o mesures excepcionals per a protegir l’activitat en el sector cooperatiu.

També s’han posat en marxa noves línies d’ajudes del Ivace InnovaProD-CV COVID per a fer costat a les petites i mitjanes empreses industrials en el desenvolupament de projectes innovadors i per al foment del teletreball, digitalització i comerç electrònic de les pimes a la qual s’han presentat un total de 580 sol·licituds.

Igualment, s’han elaborat guies informatives específiques sobre la COVID-19 dirigides al comerç, emprenedoria i cooperativisme, per a empreses i cooperatives del tèxtil interessades en la fabricació de màscares, així com una guia d’informació útil laboral i el Ivace ha posat en marxa la plataforma Col.lab & Connect: per a connectar empreses, productes i capacitats.

WhatsApp Portal de Xàtiva