La vegetació envaeix les zones de passeig a Xàtiva

436

Solopizza Xàtiva

Centelys

PoolWork Xàtiva

Durant aquestes estranyes setmanes de confinament, són moltes les notícies que hem pogut veure a tot el món referents al respir que l’aturada forçosa de l’activitat humana ha donat al planeta: reducció dels nivells de contaminació, cetacis en les nostres costes, porcs senglars als carrers d’alguns pobles…

Però, a més dels animals, també la vegetació reclama el que és seu, i al marge de l’exuberància que presentaven alguns parcs i jardins a Xàtiva, els quals ja estan rebent la visita dels jardiners, hi ha altres imatges totalment inusuals que estan cridant l’atenció dels nostres veïns aquests últims dies. Parlem, per exemple, de les immediacions de l’avinguda Bruno Lomas.

Mancant persones, els carrers de Xàtiva s’ompliren de vegetació. La naturalesa s’obrí pas després de més de dos mesos de confinament humà. El verd envaeix l’asfalt i els solars, sobrepassa bancs i apunta en les escletxes que troba en les voreres i l’empedrat. Plantes i flors que creixen sense control a causa d’un mes d’abril més plujós i càlid que l’habitual, però també a la falta de cura i al fet que ningú caminava pels seus carrers.

Amb les mesures de relaxació del desconfinament, pràcticament tota Xàtiva aprofita per a anar a passejar. Però, malauradament, aquelles voreres que abans ens pertanyien ara pertanyen a la vegetació. Aquest fet obliga als xativins i xativines a caminar per la carretera, ja que caminar per unes voreres plenes de malesa resulta missió impossible. I a més, si afegim l’obligatorietat del distanciament social i el pas de cotxes, el passeig per aquestes zones crea en els nostres veïns una sensació de mal estar difícil d’arreglar si les nostres voreres no tornen a ser transitables.

WhatsApp Portal de Xàtiva