Solopizza Xàtiva

Centelys

La Unitat d’Innovació i Investigació del Departament de Salut Xàtiva Ontinyent participa hui amb un estand propi en el “Tech Day” que organitza l’Associació Inndromeda com “la major trobada de tecnologies innovadores de la Comunitat Valenciana”.

Durant tot el dia, membres d’esta Unitat ubicada en l’Hospital Lluís Alcanyís exposaran les tecnologies desenrotllades dins del projecte EPIVALORA que ja està desenrotllant-se en este centre hospitalari. Este projecte està desenrotllant-se per a reciclar i obtindre nous materials de la valoració de tot el material dels EPI’s (equip de protecció individual) que s’usa en l’hospital.

En l’estand, els enginyers de la Unitat d’Innovació mostren a empreses i institucions que assistixen quin tipus de residus es produïxen a través dels EPI i plàstics d’ús hospitalari. El projecte EPIVALORA pretén com a objectiu valorar tots els components dels EPI i “a través d’un procés termoquímic” tornar-los a convertir en metanol com a matèria primera per a fabricar plàstics, d’esta manera es fa economia circular al mateix temps que es millora l’impacte sobre les emissions de carboni dels centres sanitaris.

WhatsApp Portal de Xàtiva