Solopizza Xàtiva

La localitat de La Llosa de Ranes va viure amb emoció la seua tradicional romeria, la qual s’ha celebrat de forma ininterrompuda des de l’ any 1986.

La romeria, que es va celebrar el passat 1 de maig, va ser un èxit en el que es van reunir un gran numero de veïns i assistents que, preparats per a l’ocasió amb les canyes i les llistes, van acompanyar a la verge durant els 4,5Km de recorregut que separen el casc antic del municipi del monument gòtic.
L’esdeveniment va començar a primer hora del matí a la Plaça Major del municipi, punt de trobada de prop de 1000. Allí es reuniren els romers per al popular repartiment i benedicció de canyes.
Posteriorment tingué lloc la desfilada d’animals, fins que al voltant de les 10h, la Santa va irrompre a la plaça sobre una galera tirada per cavalls i engalanada amb palmes. És en este moment, quan s’inicià el peregrinatge dels romers que acompanyaren a la Santa mentre gaudiren del paisatge que s’estén al llarg dels prop de 4,5km que els separaven de l’ermita.
La desfilada va comptar amb un centenar de cavalls i carros que encapçalaren l’ascens a l’ermita, acompanyats per la colla de Dolçainers i Tabaleters de La Llosa de Ranes. El formiguer i degoteig de gent vinguda de diferents poblacions va ser constant. Entre la comitiva d’autoritats que va encapçalar l’alcalde de la Llosa de Ranes, Evarist Aznar, van participar altres regidors i càrrecs de municipis i localitats veïnes, com Estela Darocas, alcaldessa de Navarrés. També vam poder trobar cares conegudes del món de l’espectacle com l’artista riberenca Lola Moltó, coneguda per la sèrie de l’Alqueria blanca.
En arribar al monticle on descansa el monument gòtic, la Santa va ser rebuda amb un cant d’estil en el seu honor i una demostració de balls i ritmes autòctons que va córrer a càrrec del grup de dansa local “Ras i Pla” i de l’acompanyament del grup de rondalles “l’empelt”. L’acte culminà amb la celebració d’una eucaristia en honor a Santa Anna oficiada pel rector local, D. Andrés Asensio. Durant la celebració es van repartir rotllets beneits i es dugué a terme el tradicional cant dels “gojos” i la benedicció dels termes.
En acabar, els participants s’encaminaren cap als voltants de les pinades de Santa Anna i el terme dels Banys per dinar. I al voltant de les 18:30, es procedí a la tornada de la Imatge de Santa Anna fins a la Plaça Major de la localitat, donat per finalitzada la jornada.

WhatsApp Portal de Xàtiva

Diseño, programación y mantenimiento web en Xàtiva