La regidoria de Medi Ambient netejarà 9 abocadors il·legals més

S’establiran tasques de neteja i manteniment de manera periòdica per evitar que es tornen a formar punts conflictius de deixalles.

1273

Solopizza Xàtiva

La regidoria de Medi Ambient ha començat aquesta setmana amb la neteja de 9 abocadors il·legals més després d’haver clausurat els 3 més conflictius situats darrere de la ciutat de l’esport, al costat de l’antiga fàbrica de paper i a la vora de la caseta de reg de la séquia de La Vila.

La regidora de l’àrea, Pilar Gimeno (Compromís) ha assenyalat que “després dels treballs de neteja en aquests tres punts, els quals vam començar en desembre, hem considerat necessari i inajornable seguir amb altres abocadors menors disseminats pel terme. Aquesta tasca no té punt final sinó que seguirem fent treballs de manteniment per què no es tornen a generar”.

En aquesta segona fase el treball de retirada serà manual i se centrarà en les zones del camí vell de la Granja; l’antiga fàbrica de Gregorio Molina i la urbanització de les Pereres.

Des de l’àrea de Medi Ambient s’adverteix que feia 8 anys que no s’havia actuat en matèria de neteja ni prevenció d’abocaments il·legals. Segons Gimeno “ha sigut un treball que s’ha prolongat durant setmanes per la deixadesa que s’ha practicat durant anys. Per evitar que es repetisca instal·larem cartells que advertisquen de les sancions però és necessari que apel·lem també al civisme dels veïns i veïnes per mantenir les parcel·les netes i salubres”.

WhatsApp Portal de Xàtiva