Tota gota fa corrent

Divendres passat la plaça Porta de Sant Francesc va acollir la presentació interpretativa de les accions incloses dins del programa mediambiental “Tota gota fa corrent”.

Aquest projecte, desenvolupat per l’associació Interpreta Natura amb la col·laboració de la Conselleria d’Agricultura, Medi Ambient, Canvi Climàtic i Desenvolupament Rural i la Regidoria de Medi Ambient de l’Ajuntament de Xàtiva, es portarà a terme entre els mesos d’octubre i novembre, i inclou diverses accions que pretenen educar i conscienciar la població de la importància de l’aigua en el Medi Ambient i de que cal fer-ne un ús racional.

Entre les accions trobem rutes teatralizades al paratge natural municipal de la Cova Negra, que es realitzaran els dies 13, 14, 27 i 28 d’octubre, i els 10 i 11 de novembre a les 11:30h. Per poder participar-hi cal reservar a info@interpretayeduca.com, ja que les places són limitades. També inclou sis jornades dedicades al voluntariat que es realitzaran a la Cova Negra i a Vallada, de manera alternada, i que combinen activitats de formació sobre conservació de patrimoni i sistemes i ecosistemes fluvials amb la neteja dels seus entorns. Les dates per a les accions de voluntariat són 4, 7, 20 i 21 d’octubre, i 3 i 4 de novembre. També cal reservar plaça a voluntariat@interpretayeduca.com, i els assistents rebran esmorzar, aigua, obsequi, assegurança i formació.

El 15 de novembre a les 9:30h, dins del mateix marc, se celebrarà la Jornada Tècnica Cobertes Enjardinades a la Casa de la Cultura. I a les escoles de la Costera que ho sol·liciten es realitzaran tallers interpretatius que porten per títol «Bon ús de l’aigua». Des de l’Ajuntament s’ha convidat totes les escoles de la ciutat a participar-hi.

Per a la regidora de Medi Ambient, Pilar Gimeno: «Aquest és un projecte molt interessant i educatiu, amb activitats molt divertides. Pense que el fet que s’aborde un mateix tema des de diferents vessants i s’adrece a un públic amb edats tan diverses és una de les claus perquè siga un èxit.»

Tota gota fa corrent