La regidora d’igualtat reclama la fi de la discriminació per motius d’orientació sexual

661

Chapí fa una crida a centres educatius, associacions juvenils i a les autoritats públiques

Hui se celebren 21 anys des de l’eliminació de l’homosexualitat de les llistes de malalties mentals per part de l’Organització Mundial de la Salut. La regidora de Dona i Igualtat de l’Ajuntament de Xàtiva, Francesca Chapí, ha aprofitat aquesta efemèride per fer una crida per a la fi de tota discriminació per motiu d’orientació sexual i identitat de gènere, reconeixent que la igualtat legal és un gran avanç, al costat d’uns altres, per tal d’aconseguir l’objectiu d’una igualtat real en la nostra societat.

La regidora sol·licita als centres educatius i entitats juvenils de la ciutat que continuen sensibilitzant i formant en valors com la tolerància i el respecte, amb mitjans eficaços, adreçant-se no solament a l’alumnat sinó també al professorat. Segons Chapí, “els centres educatius han de convertir-se en espais de no ocultació de la realitat LGBT en el temari educatiu, de diversitat i convivència amb les diferències, perquè no es produeixin situacions de discriminació per motiu d’orientació sexual o identitat de gènere”. D’altra banda, Chapí fa extensiva la seua petició a les distintes administracions públiques per tal que incrementen la seua tasca de garantir el dret a la igualtat de tracte i no discriminació, juntament amb la llibertat d’expressió, entenent que la llei d’igualtat de tracte és un pas però no l’últim per finalitzar amb l’homofòbia i la transfòbia en la nostra societat.

En els últims anys són molts els avanços en igualtat que s’han aconseguit: els canvis normatius en la denominació registral per a persones transexuals, la inclusió d’articles en alguns estatuts d’autonomia entorn de la no discriminació per orientació sexual i identitat de gènere o el dret al matrimoni entre persones del mateix sexe. No obstant això, la igualtat no ha estat aconseguida plenament. Malgrat reconeixements legals, al nostre país segueixen existint moltíssims casos de discriminació cap al col·lectiu LGTB. Per tot això, des de la Regidoria de Dona i Igualtat s’assumeix que solament mitjançant l’avanç en drets i obligacions es pot aconseguir una igualtat real.

Segons el document intern elaborat per la regidoria, la LGTBfòbia segueix existint encara en la nostra societat, als nostres centres laborals i especialment als nostres centres educatius. La majoria de joves LGTB manifesten haver sofert violència als seus centres escolars, motiu pel qual oculten en públic la seua orientació sexual. Aquest ambient impedeix parlar de salut sexual en matèria de relacions afectives i sexuals entre persones del mateix sexe. Com a conseqüència, el nombre total de joves infectats pel VIH segueix creixent, ja que la prevenció del VIH també és impossible en un entorn LGTBfòbic.

En paraules de Chapí, “és de vital importància que no deixem d’educar i conscienciar a la nostra societat de la importància de lluitar contra la LGTBfòbia. És vital que hui més que mai no oblidem els tres primers articles de la Declaració Universal dels Drets Humans i sobretot que respectem l’article 14 de la nostra constitució, que consagra la igualtat davant la llei i la no discriminació per motius d’orientació sexual”.

WhatsApp Portal de Xàtiva