La Reforma laboral continua millorant l’ocupació en la Costera

Es necessiten salaris justos que garantisquen el poder adquisitiu, tenint en compte l'increment dels preus i els marges empresarials

51

Solopizza Xàtiva

Centelys

Segons les xifres publicades pel SERVEF, l’atur registrat el mes de novembre 2022 en la Costera s’ha situat en 4708 persones, és a dir, 178 aturats registrats menys que en el mes anterior i 602 menys que en el 2021, la qual cosa suposa un descens mensual del 3’64% i una disminució interanual del 11’34%.

Quant a la contractació, s’han registrat 1289 contractes, la qual cosa ha suposat 430 contractes menys que en el 2021 és a dir un 25’01% de disminució interanual. Per gèneres, 664 han sigut a dones i 625 a homes. La contractació indefinida mensual és de 776 contractes i la contractació temporal és de 510 contractes el que significa un 39’57% i la indefinida en 60’20%. Respecte al 2021, la indefinida augmenta en 372 contractes, un 92’08% més i la temporal disminueix en 1312 contractes. Els contractes han sigut de jornada completa, un 37’86% i un 62’14% a temps parcial.

Per a Raül Roselló, Secretari General Comarcal d’UGT-PV, “Al novembre es contínua amb la creació d’ocupació, alhora que millora la seua estabilitat, la qual cosa constitueix una molt bona notícia. No obstant això, encara persisteix una taxa d’atur elevada i problemes de funcionament del mercat laboral que perjudiquen la integració de determinats grups de població, per la qual cosa és necessari implementar unes noves polítiques actives d’ocupació que donen solució a aquestes disfuncions, alguna cosa que la nova Llei d’Ocupació no aconsegueix.

Roselló indica que “A més, la qualitat de l’ocupació depén també que la seua retribució siga adequada. I ara no ho està sent, ja que els salaris estan registrant una forta pèrdua de poder adquisitiu a causa de l’elevada inflació. Concretament, l’augment mitjà de l’IPC en el que va d’any és del 8,8%, mentre que els salaris han augmentat a penes un 2,64% fins a octubre. Això suposa una pèrdua de poder de compra de 5,7 punts percentuals. La inflació està llastrant la demanda de les llars, alguna cosa que ja ha afectat en el tercer trimestre de 2022 al creixement econòmic i que perjudica la recuperació després de la pandèmia i la invasió russa d’Ucraïna”.

Segons estudi elaborat per UGT, en el qual es fa una extensa revisió sobre la relació entre els marges de beneficis, els salaris i la inflació, tot apunta al fet que l’augment del nivell general dels preus ve provocat per l’increment dels marges de beneficis que estan realitzant les empreses. Els beneficis empresarials creixen a costa dels salaris.

Per tant, Roselló incideix que “es fa necessari polítiques actives més eficaces per a acabar amb l’atur de llarga duració i salaris justos que garantisquen el poder adquisitiu de les persones treballadores”.

WhatsApp Portal de Xàtiva