Solopizza Xàtiva

Centelys

PoolWork Xàtiva

El regidor de Festes Pedro Aldavero ha presentat aquest dimecres l’extensa programació de Nadal 2021-2022 per a Xàtiva, que compta amb més d’una cinquantena d’actes, i on destaca la tornada de la Fira d’atraccions mecàniques, del mercat medieval i de la cavalcada de Reis, a més del Betlem municipal que aquest any tornarà a obrir les seues portes als espectadors.

«Amb permís de la pandèmia i de les restriccions sanitàries, la intenció d’aquest ajuntament és reprendre el més aviat possible la celebració dels actes tradicionals de les festes nadalenques. Per això, des de les distintes regidories de l’Ajuntament, hem preparat una programació amb la qual recuperem tots els esdeveniments que es venien celebrant en els darrers anys i que malauradament no vam poder gaudir el passat any. En total 54 activitats vinculades amb la música, el teatre, tallers, viatges, esports, exposicions i oci que es desenvoluparan en els espais culturals de la nostra ciutat», ha manifestat el regidor de Festes Pedro Aldavero.

Aquest divendres 3 de desembre tindrà lloc l’encesa de la il·luminació nadalenca de la ciutat, i el dissabte 4 s’iniciarà la Fira d’Atraccions mecàniques a l’Avinguda de Selgas, després de la seua absència el darrer any a causa de la pandèmia. S’ha constituït que els dies dels xiquets i xiquetes amb preus populars per a les atraccions siguen els dijous 23 i 30 de desembre i el dimarts 4 de gener. A més a més, també hi haurà fira comercial a partir del divendres 17.

La inauguració del ja tradicional Betlem monumental de Xàtiva es produirà el dissabte 18 de desembre a les 18 hores, tot i que des de les 17 hores hi haurà passacarrers i animacions. Precisament aquest serà l’escenari de nombroses cites culturals durant els dies de Nadal, com ara el concert «Dolçaines per Nadal» de la Colla de Dolçainers i percussió La Socarrà (dissabte 18 a les 19:30h) i els concerts del dia 23 de desembre de la Societat Musical La Primitiva Setabense (12h banda de formació, 12:30h grup de tubes i bombardins i 18h grup de dolçainers) i el concert de l’Aula Suzuki (dijous 23 de desembre a les 19h).

Pel que respecta a l’arribada dels Reis Mags d’Orient a Xàtiva, aquesta tindrà lloc el dimecres 5 de gener a les 16 hores a la Plaça de la Seu, on hi haurà música i animació a més de la possibilitat de poder retratar-se amb Melcior, Gaspar o Baltasar. Ja a les 19:30 hores se celebrarà la tradicional Cavalcada de Reis amb eixida des de l’antic cine Avenida fins al final de l’Albereda Jaume I, amb posterior adoració al Betlem municipal i disparada d’un castell de focs artificials.

Altra de les tornades més esperades serà la del Mercat Medieval de Xàtiva, que ocuparà la plaça del Mercat i els carrers adjacents els dies 2, 3, 4 i 5 de gener amb artesans, parades de menjar, decoració i animacions.

Programació cultural en diferents espais

La programació cultural preparada per a les festes de Nadal s’estendrà també per altres espais municipals. Respecte a les activitats itinerants, el diumenge 19 de desembre a les 11 hores està prevista una activitat de música i dansa organitzada per l’Escola de Danses que començarà als quatre cantons i passarà pel carrer Trobat, plaça la Bassa, Sant Francesc i Albereda Jaume I; mentre que el dimecres 22 a les 20.30 hores es realitzarà el concert itinerant «Christmas show» d’ACDX Dixie que passarà per l’Albereda Jaume I, la Plaça Sant Francesc, la Plaça la Bassa i la Plaça del Mercat. El dimecres 22 de desembre d’11 a 13h es podrà gaudir a la Plaça Sant Francesc de l’activitat «Piano al carrer, música per a tots» organitzada per la Societat Musical La Nova; i el dimecres 29 de desembre a la plaça de la Telefònica tindrà lloc el de cant de nadales al carrer organitzat per l’Acadèmia Rytmus i per l’Associació de Veïns del Barri Nord Oest.

La Casa de la Cultura acollirà tant el divendres 17 com el dimecres 22 de desembre a les 19h l’audició de l’alumnat de piano del Conservatori i el dissabte 18 a les 12h el concert inclusiu «Agermanats per la música» amb Aspromivise, el col·legi Pla de la Mesquita i la Música Nova; mentre que el dimecres 22 de desembre a les 19 hores, però a l’Auditori de Sant Agustí, es realitzarà el concert de Nadal de l’Aula Suzuki del Conservatori. A més a més, el dijous 30 de desembre a les 12 hores es realitzarà al Jardí de la Pau el concert de «Ramonets» amb accés gratuït que va haver de ser ajornat a causa de les inclemències meteorològiques.

El Gran Teatre de Xàtiva acollirà el 19 de desembre a les 18h el Festival de Nadal de la Banda juvenil i els alumnes de l’Escola de Música de la Primitiva Setabense i el dimarts 21 de desembre a les 18 hores el concert extraordinari de Nadal del Conservatori Lluís Milan (al preu de 5 euros destinats a l’Associació Espanyola Contra el Càncer). A més a més, el proper dijous 8 de desembre tindrà lloc a la Casa de les Dones la xerrada «Regala’m igualtat» a càrrec de Visa Knowing.

El Centre Social Joventut, Oci i Cultura (JOC) serà altre dels epicentres de l’activitat nadalenca, en aquest cas destinada als més joves. En aquest espai hi haurà des del 24 de desembre i fins el 9 de gener activitats com ara tallers de decoració i pintura, gimcanes, realització de trenes de fils al cabell, tallers gastronòmics, campionats de jocs de taula, amic invisible, taller de regals eco o sessió de curtmetratges.

Per últim, està prevista la recuperació del sopar de cap d’any per a persones jubilades i pensionistes al pavelló Francisco Ballester i també hi haurà espai per a les activitats esportives: el dimarts 28 de desembre a les 21h es realitzarà la cursa de Sant Silvestre 2021 amb premis per a les millors disfresses individuals i col·lectives, i el cap de setmana del 7 al 9 de gener Xàtiva serà la capital espanyola del ciclocross amb la celebració al Poliesportiu de Les Pereres del Campionat d’Espanya d’aquesta disciplina.

WhatsApp Portal de Xàtiva