La primera mesura de Xàtiva Unida al govern serà la redacció d’un Pla director de renovació integral del cicle de l’aigüa

125

PoolWork Xàtiva

La formació situa en primera línia de les grans problemàtiques de la nostra ciutat les que es refereixen a la xarxa de distribució d’aigües i desaigües i aposta per un Pla director de renovació integral d’aquestes xarxes.

L’indiscutible canvi climàtic ens planteja grans reptes de futur als quals, també des de l’administració local, hem de donar resposta. Alguns dels efectes d’aquest canvi són innegables: canvis substancials de temperatura, períodes prolongats de sequera que afecten directament les nostres produccions agrícoles i fins i tot amenacen l’aigua de les nostres aixetes, aigua de boca.

Segons l’Informe de l’Auditoria de Comptes publicat en el 2019, la nostra ciutat és la que té pitjor eficiència hídrica de les ciutats del seu rang de població del territori valencià , una eficiència del 20%. Segons este mateix informe, anualment es perden 4 milions de metres cúbics d’aigua en el desplaçament de l’aqüífer de Bellús a Xàtiva, l’equivalent a la capacitat de 1600 piscines olímpiques.

67 quilòmetres de canonades de fibrociment i multitud d’escomeses de plom acaben de dibuixar un mapa de la situació que, inevitablement, hem d’abordar com un repte transversal de ciutat per a la pròxima legislatura, més enllà de la política de solucionar puntualment allà on es van produint les contínues rebentades i incidències.

La candidata Amor Amorós va concloure, “aquest repte ha de ser un dels eixos transformadors, no sols del Barri antic sinó de tota la nostra ciutat en el sentit de donar peu, simultàniament a altres transformacions necessàries: cablejat de fibra, unificació de fermes de calçada, eliminació de voreres, diversificació d’aigües pluvials i altres desaigües…”

WhatsApp Portal de Xàtiva