La Policia Nacional deté a una dona en Ontinyent per negar-se a posar-se la mascareta

Des del mes de juliol a ara se li ha proposat per a sanció en huit ocasions, tres pel Decret llei 11/20

120

Agents de la Policia Nacional han detingut sobre les dotze i mitja d’aquesta nit, en un carrer d’Ontinyent, a una dona de 46 anys, d’origen romanés, com a presumpta autora d’un delicte de desobediència greu, després de negar-se en reiterades ocasions a posar-se la màscara com obliga el Decret llei 11/20 de 24 de juliol.

Els fets van ocórrer sobre les dotze i mitja d’aquesta nit quan els agents que realitzaven labors de prevenció per un carrer d’Ontinyent van observar a una dona que caminava per la mateixa sense fer ús de la màscara obligatòria, segons Decret llei 11/20 de 24 de juliol.

Els policies li van preguntar a la dona les raons per les quals no portava la màscara, així com li van recordar que el seu ús era obligatori des que va entrar en vigor el citat decret, moment en què aquesta els va contestar que no la portava perquè “no li donava la gana, no me la posaré, ni me la posaré mai, perquè soc una persona lliure. Això només passa açí”.

Davant tals manifestacions, els agents li van indicar que si no tenia màscara, ells podrien proporcionar-li una, però es va negant rotundament a posar-li-la. A causa d’aquests motius, els agents li van informar que en aquest cas haurien de procedir a alçar-li una acta de denúncia per Decret llei 11/20.

La dona va continuar en la seua actitud, per això els agents li van realitzar un escorcoll superficial localitzant-li diverses màscares entre les seues pertinences. També van esbrinar que aquesta ja havia sigut advertida en diverses ocasions per no portar posada la màscara d’ús obligatori.

Finalment, i davant la insistència de la dona a no posar-se la mascareta, va ser detinguda com a presumpta autora d’un delicte de desobediència greu.

La detinguda, sense antecedents policials, ha passat aquest matí a disposició judicial.

Recordatori

Des que va entrar en vigor el Decret llei 11/20 de 24 de juliol, de la Conselleria de Justícia, Interior i Administració Pública, cal recordar que és obligatori l’ús de la màscara entre altres llocs en la via pública.

Durant el mes de setembre han sigut detingudes quatre persones en la Comunitat Valenciana, sent tres d’elles a la província de València. Fa uns dies va ser detinguda una dona per atemptat contra agent de l’autoritat entre altres raons perquè no complia les mesures sanitàries establides.

WhatsApp Portal de Xàtiva