EOI Xàtiva

Clínica dental Pablo Fos

PoolWork Xàtiva

La Casa de Cultura de Xàtiva va albergar ahir matí l’acte institucional del Dia de la Policia Nacional, que ha comptat, entre d’altres, amb la presència de l’alcalde de Xàtiva Roger Cerdà; el regidor de Seguretat Ciutadana Juan Giner; la magistrada jutgessa del Jutjat d’Instrucció número 2 de Violència sobre la Dona de Xàtiva, Susana Serra; els tinents de la Guàrdia Civil Fabio Garcia i Eusebio Martín; i el comissari de la Policia Local de Xàtiva Antonio Collado.

L’acte ha servit per distingir a les persones pertanyents als cossos i forces de seguretat de l’Estat per la seua entrega, dedicació i professionalitat en l’exercici del seu treball. Entre els guardonats es trobaven l’agent de la Policia Local Pablo Emilio Rodríguez, l’Inspector de la Policia Nacional i Cap del Grup de Seguretat Ciutadana Juan Antonio Botías i el Policia Nacional del Grup Operatiu Local Adán Jesús Rocío.

A més a més, també se li ha atorgat la Creu a la Dedicació al Servei Policial durant 25 anys al Subinspector Ismael Navarro, així com la Creu al Mèrit Policial amb distintiu blanc per a l’Oficial Javier Rodríguez i els Policies Cédric Benito i Antonio Manuel Del Pino.

Durant l’acte també s’ha dipositat un ramell de flors davant la imatge dels Àngels Custodis per tal de recordar als Policies morts en acte de servei.

En el seu torn de paraula, l’alcalde de Xàtiva Roger Cerdà ha donat la benvinguda a l’Inspector Cap de la Policia Nacional José Antonio Martínez en el seu primer Dia de la Policia Nacional al front de la comissaria de Xàtiva. «Era complicat substituir a Miguel Ángel Gallut, pel gran treball que va realitzar, però he de dir que el seu successor està desenvolupant una magnífica tasca a Xàtiva i estem orgullosos de comptar amb ell». Cerdà també ha afegit que «és un honor per a la ciutat que la Policia Nacional estiga al costat de la Policia Local i de les autoritats, ajudant a que aquesta siga una de les ciutats més tranquil·les de la Comunitat Valenciana».

L’alcalde també ha apuntat en el seu discurs a la remodelació de la Comissaria de la Policia Nacional de Xàtiva. «Som conscients de que les necessitats que existeixen i anem a treballar de manera intensa per a que el més prompte possible es puga dur a terme».

L’acte l’ha tancat l’Inspector Cap de la Comissaria de la Policia Nacional de Xàtiva, José Antonio Martínez, qui ha agraït a l’Ajuntament la col·laboració en l’organització de l’acte, al temps que ha mostrat el seu reconeixement als membres de la Policia «per l’excel·lent tasca del dia a dia que conforma un gran equip humà, com a base sobre la que es sustenta el servei que es presta als ciutadans de Xàtiva».

Martínez ha aprofitat per a recordar que la taxa delictiva es manté similar a la del passat any, i molt per baix de la mitja nacional. A més a més, també ha aprofitat per posar en valor la lluita contra la Violència de gènere i domèstica, i ha anunciat que pròximament s’ampliarà la Unitat de Família i Dona (UFAM) amb personal especialitzat per tal de recolzar a les víctimes.

WhatsApp Portal de Xàtiva