La Plataforma de Veïns del Casc antic de Xàtiva torna a concentrar-se

123

Solopizza Xàtiva

La Plataforma de Veïns del Casc antic de Xàtiva ha convocat de les 10.00h a les 11.00 del proper dissabte 29 d’octubre, i coindint una vegada més amb dissabte de plenari, una CONCENTRACIÓ de protesta a les portes de l’Ajuntament. De nou, la concentració la convoquen per a exigir-li solucions al Govern Municipal davant la deficient gestió del Servei Públic de distribució d’aigües potables de la ciutat de Xàtiva. Aquesta situació provoca gravíssims problemes en els ciutadans i ciutadanes de la ciutat.

A més a més, denuncien que al voltant del 80% de l’aigua desplaçada des de l’aqüifer de Bellús a Xàtiva es perd com a conseqüència del deteriorat Canal de Bellús. Això suposa un greu problema ecològic que no es pot permetre amb un bé tan essencial, l’aigua.

Centenars de veïns del casc antic han sofrit des de fa anys contínues fugides d`aigua que provoquen situacions d’humitats insuportables a les seves cases. Puntualment també, sofrixen inundacions que donen lloc a problemes d’insalubritat, afecten als seus patrimonis, suposen un imprevisible problema de seguretat i un preocupant problema ecològic.

És per això que la Plataforma exigeix una reposició de l’obsoleta xarxa de canalitzacions de l’aigua, majoritàriament de fibrociment i plom, materials negats reiteradament per l’actual Govern municipal, ja que les conseqüències perjudicials sobre la nostra salut estan més que demostrades en nombrosos estudis científics. Les exigències de la Plataforma de Veïns del Casc antic de Xátiva estan basades en les recomanacions que fan les autoritats sanitàries competents, autonòmiques, estatals i europees, i l’OMS.

WhatsApp Portal de Xàtiva