Solopizza Xàtiva

Centelys

PoolWork Xàtiva

Hi haurà activitats d’animació a la plaça tots els caps de setmana fins el 28 de maig

La plaça del Mercat de Xàtiva serà zona reservada als vianants el proper dilluns 10 d’abril. A partir d’eixe moment, quedarà totalment prohibit l’estacionament de vehicles a l’interior de la plaça. Únicament, es permetrà l’accés de vehicles a l’interior de la plaça en els termes establerts per l’Ajuntament per a la càrrega i descàrrega de mercaderies, excepte en el cas dels dies reservats per al tradicional mercat ambulant que es manté, com d’habitud, dimarts i divendres de matí.

L’horari de càrrega i descàrrega en la zona central de la plaça del Mercat, en la part delimitada per les línies de pilons, serà els dies laborables de 8 a 11h (excepte dies de mercat ambulant) i, a més a més, dijous de 16 a 19h.

D’altra banda, les zones de càrrega i descàrrega habilitades en els carrers Noguera i Caldereria estaran disponibles les 24h dels dies laborables, amb una parada màxima de 15 minuts.

L’accés del trànsit rodat a la zona de la plaça del Mercat es tallarà amb pilons en els accessos dels carrers Pi i Noguera divendres, dissabte i vespres de festius, a les 21:30h fins a les 5h del dia següent. Diumenges i festius no es tallarà el trànsit a la zona de la plaça del Mercat, quedant oberts els accessos pels carrers Pi i Noguera.

Programació especial d’animació al Mercat

La peatonalització de la plaça del Mercat ve acompanyada d’un pla de dinamització de la plaça que consisteix, fonamentalment, en un programa d’activitats lúdiques, organitzades per l’Ajuntament en col·laboració amb Gent del Mercat, amb la finalitat d’animar aquest indret i convertir-lo en un autèntic eix per a l’oci diürn i familiar a la part vella de la ciutat. El regidor de Centre Històric, Jordi Estellés, comenta que “després de conversar amb veïns, hostalers i comerciants de la zona, i en col·laboració amb altres regidories, comencem a implantar aquelles accions de millora de la plaça que acordàrem conjuntament, com el pla de dinamització, completar les zones d’aparcament als voltants i intervindre urbanísticament en la restauració dels pòrtics de la plaça”.

Les activitats tindran lloc els caps de setmana, començant el proper 8 d’abril i estenent-se fins el 28 de maig. Són activitats bàsicament pensades per a tots els públics, amb especial atenció per a joves, famílies i, com no, per als menuts de la casa, qui podran trobar al Mercat una ampla zona d’esbarjo lliure de cotxes.

Aquest és el programa d’actes previst:

Dissabte 8 d’abril
Festa infantil d’inauguració (tallers amb castells unflables).

Diumenge 9 d’abril
Mercat de la Terra (regidoria de Promoció Econòmica).

Dissabte 22 d’abril
Música, titelles i contes.

Diumenge 23 d’abril (dia del llibre)
Commemoració del centenari de Gloria Fuertes (tallers relacionats amb els llibres).

Dissabte 29 d’abril
Music for food (música, art i gastronomia per als joves).

Dissabte 6 de maig
Els peques artistes (tallers creatius per als mes menuts).

Diumenge 7 de maig
Diumenge màgic (espectacle de màgia i tallers per als menuts).

Dissabte 13 de maig
Dia dels xefs (activitats per a tota la família).
Taller d’alimentació saludable (regidoria de Prestacions Sanitàries).

Dissabte 20 de maig
Ens divertim amb les nostres tradicions. Cantaors joves del País Valencià (actuació de 4 cantaors i cantaores de la terra).
Tallers tradicionals per als menuts i els joves.

Diumenge 21 de maig
Jocs de sempre
10 jocs de fusta grans per als menuts.
Conta contes tradicional.

Dissabte 27 de maig
Diumenge de jocs i tallers.

Diumenge 28 de maig
Festa de cloenda.
Tallers i unflables.

WhatsApp Portal de Xàtiva