La patrulla del Destacament de Trànsit de Xàtiva ajuda a detindre a un home amb prop de 100 mòbils d’origen il·lícit

651

Solopizza Xàtiva

  • La Guàrdia Civil ha detingut a un home que conduïa un tràiler de manera temerària i sota la influència de l’alcohol i que, a més, transportava mòbils d’origen il·lícit per valor de 60.000 euros.

Després que la Central operativa (COTA) rebera diversos avisos sobre la conducció temerària d’un tràiler, va llançar un avís i es va establir un dispositiu per a trobar al camió, resultant que per part de patrulla del Destacament de Trànsit de Xàtiva (V) va anar a vigilar l’autovia A-7. Gràcies a la seua vigilància es va aconseguir localitzar al tràiler circulant pel quilòmetre 383 (Alberic). Els agents van observar com el vehicle circula en ziga-zaga, d’un a altre carril, creant un perill tan evident que els altres vehicles no s’atrevien a avançar-lo.

Amb gran risc i perill, els agents van aconseguir parar al tràiler i van comprovar que el conductor semblava estar sota la influència de begudes alcohòliques, per la qual cosa van intentar sotmetre’l a les proves, ja que presentava una intoxicació etílica tan important que el conductor era quasi incapaç de baixar de la cabina del camió. Però el conductor es va negar a sotmetre’s a cap mena de prova d’alcohol o drogues d’abús.

Durant el registre de la cabina del vehicle es va localitzar al costat del volant una botella de Whisky quasi buida i, ocultes entre unes mantes, bosses que contenien multitud d’aparells de telefònica d’última generació.

Una vegada oberts tots els embalatges, els agents van trobar 95 dispositius electrònics de diferents marques entre telèfons, tauletes i auriculars sense fils; tots ells últims models i amb una valoració en el seu conjunt que s’estima ronda els 60.000 €.

En col·laboració amb l’equip de Policia Judicial de la Guàrdia Civil de Xàtiva, que està portant la investigació, s’ha pogut constatar que els telèfons i altres aparells van ser sostrets en la seua majoria en diferents poblacions de la província de Barcelona així com en altres llocs més llunyans com França i Alemanya.

De la investigació oberta s’han pogut esclarir ja més de 28 robatoris i s’han retornat als seus legítims propietaris (entre ells col·legis) molts dels terminals robats; aquestes víctimes han mostrat el seu agraïment per la devolució dels mòbils atés que alguns d’ells van invertir més de 1.500 € en la compra d’aquests.

Per això es va procedir a la detenció d’un home de 46 anys i d’origen marroquí per la seua implicació en els delictes de conducció temerària agreujada, conduir sota la influència de begudes alcohòliques, negativa a sotmetre’s a les proves d’alcohol i drogues, encobriment de mercaderia robada i delicte contra la propietat industrial.

El detingut que va passar a la disposició del Jutjat de Guàrdia d’Alzira.

WhatsApp Portal de Xàtiva