La Mesa de la Mobilitat de Xàtiva comença a funcionar

423

EOI Xàtiva

Clínica dental Pablo Fos

PoolWork Xàtiva

Lorente avança que les primeres actuacions seran l’elaboració d’un pla de mobilitat i l’eliminació de barreres arquitectòniques

El passat divendres es va constituir la Mesa de la Mobilitat de l’Ajuntament de Xàtiva. Segons ha informat el primer tinent d’alcalde i regidor de Mobilitat, Miquel Lorente, es va aprofitar la sessió constitutiva per plantejar les línies generals del que serà el futur Pla de Mobilitat de la ciutat. Lorente ha avançat que les primeres actuacions al respecte abordaran el diagnòstic de situació pel que fa a barreres arquitectòniques a la ciutat, així com propostes de millora del transport públic.

La Mesa de la Mobilitat es constitueix com a espai de participació i consulta de caràcter permanent. El seu funcionament preveu que es puga anar adaptant a diferents  circumstàncies, ampliant el seu abast o constituint comissions específiques per a temes o àrees concretes. En la seua composició s’ha intentat incloure distintes sensibilitats que van des dels plantejaments relacionats amb la seguretat viària, l’educació, la salut o l’accessibilitat fins a les necessitats del  transport públic o el comerç.

La mesa estarà presidida pel regidor Lorente i composta per distints representants sectorials, entre els quals figuren la regidora i el cap de la Policia Local, Mariola Sanchis i Enrique Gómez, respectivament; la segona tinent d’alcalde, Cristina Suñer, o la ciclista professional Anna Sanchis. Els altres components de la mesa són Guillermo Jorques (departament de Salut Xàtiva-Ontinyent), Joan Niclós (departament d’Edificació de l’IES Simarro), Lluís Pellicer (Iniciativa pel Centre Històric), Maria Borrás (Miguel Borrás, S.L.), Óscar Martínez (representant dels taxistes de Xàtiva), Ramón Villora (Axem13), Augusto Ballester (Xacex) i Enrique Argente (Col·legi d’Arquitectes). També hi haurà representació dels grups polítics municipals, en les persones de José Giménez (PSPV-PSOE), Vicente Boluda (PP) i Rubén Ródenas (Ciudadanos), a més de Lorente i Suñer.

Entre els objectius d’aquesta iniciativa figura el foment del debat i la participació ciutadana per treballar per un model de mobilitat sostenible, integrador i segur, així com l’obtenció de dades i la producció d’informes i d’estudis de referència per a la recerca de solucions concretes als problemes de mobilitat de la ciutat.

WhatsApp Portal de Xàtiva