La Mancomunitat La Costera – Canal organitza rutes senderistes fusionant turisme i medi ambient

Les rutes comptaran amb 4 itineraris temàtics pels municipis de La Font de la Figuera, Vallada, La Llosa de Ranes i Enguera

223

Solopizza Xàtiva

Centelys

PoolWork Xàtiva

La Mancomunitat La Costera-Canal, ha organitzat diferents rutes senderistes pels municipis de la comarca. En aquest cas, s’han unit les àrees de turisme i medi ambient per a oferir als amants de la naturalesa una experiència enriquidora que combina l’exploració de l’entorn natural amb la consciència ecològica i cultural.

Aquestes rutes senderistes temàtiques han sigut acuradament dissenyades per a atraure tant a residents locals com a visitants, oferint tres emocionants opcions: vies pecuàries, en la qual els participants podran seguir els antics camins de pasturatge utilitzats durant segles, gaudint de la bellesa de la naturalesa i aprenent sobre la importància d’aquestes rutes històriques en la formació del nostre territori; recollida i valoració de residus, aquesta ruta se centra en la neteja de senderes i espais naturals, educant als participants sobre la gestió de residus i el seu impacte en el nostre ecosistema. Finalment, ruta sobre el patrimoni cultural immaterial de la humanitat per la UNESCO, en els quals els participants, se submergiran en la riquesa de la nostra herència cultural a mesura que s’exploren les tradicions, històries i elements culturals que han sigut reconeguts i preservats.

La primera de les rutes interpretatives es durà a terme dissabte que ve, 23 de setembre, en La Font de la Figuera. La temàtica versarà sobre les vies pecuàries i finalitzarà amb la visita a l’exposició «Passejant pels assagadors» en el museu històric-etnològic del municipi. Ja està oberta la inscripció fent clic al següent enllaç:https://bit.ly/RutaLaFontdelaFiguera

Les persones interessades poden trobar més informació, dates i horaris de les rutes en el nostre lloc web www.lacosteracanal.es o telefonant al 96 228 04 41.

WhatsApp Portal de Xàtiva