La Mancomunitat La Costera – Canal aprova el seu pressupost per a 2022

El punt, que va ser aprovat per unanimitat, suposa un increment de més del 25% respecte a l’exercici anterior

105

Clínica dental Pablo Fos

PoolWork Xàtiva

La seu de la Mancomunitat de Municipis la Costera-Canal va acollir, en la vesprada del passat 21 de desembre, una sessió en la qual, després de l’aprovació de l’acta del plenari anterior corresponent al 16-09-2021, es va procedir a l’aprovació per unanimitat del pressupost per al 2022 per import d’1.715.016,56 euros. «Aquest pressupost aprovat ens permetrà augmentar els serveis socials que prestem a la ciutadania» indicava la presidenta de l’entitat M. José Tortosa».

A continuació, també es va aprovar el Pla Local de Gestió de Residus domèstics i assimilables dels municipis de Barxeta, Cerdà, El Genovés, L’Alcúdia de Crespins, La Font de la Figuera, La Granja de la Costera, La Llosa de Ranes, Llanera de Ranes, Llocnou d’En Fenollet, Moixent, Montesa, Novetlè, Rotglà i Corberà, Torrella, Vallada i Vallés. Al respecte la presidenta explicava que «hem aprovat també amb unanimitat, el Pla Local de Residus sobre el que elaborarem el nou plec de recollida de fem que ha de complir amb la nova normativa vigent que ens ve imposada tant, des del mateix Pla, com de la mateixa Comunitat Europea»

Un altre tema important que es va aprovar, també unànimement, és el Pla de Joventut de l’entitat 2021-2024. Aquest Pla s’ha redactat fruit de la participació del col·lectiu més jove del territori i dels ajuntaments mancomunats. «Incrementem les polítiques dirigides a la nostra joventut que ara mateix ja es queden consolidades amb l’aprovació d’aquest Pla», explicava Tortosa. Els àmbits on es treballarà aquest trienni seran la igualtat, mitjançant la creació de tallers de sensibilització en qualsevol àrea per a combatre tota classe de desigualtat; la participació juvenil, fent-los partícips de temes que siguen del seu interés; ocupació, assessorant i informant a les persones més joves cap al món laboral; oci educatiu, potenciant accions col·lectives que milloren la vida quotidiana i la cohesió social; consum responsable, agroecologia i ecologia, promovent el consum responsable ecològic i local de productes de quilòmetre 0; i el foment de les TICS, eliminant la bretxa digital, conscienciant-los d’un bon ús, així com sensibilitzant-los dels riscos que comporten la mala utilització d’aquestes.

Per últim, altre dels punts que es van ficar damunt la taula va ser la posada en marxa d’un servei mancomunat d’assistència tècnica, mitjançant el qual, els municipis poden adherir-se per sol·licitar personal d’especialitats professionals diferents tals com arquitectura, enginyeria, geologia o ciències ambientals, entre altres. D’aquesta forma es complementa un servei que no es prestava des de la Mancomunitat i que han sol·licitat els municipis, especialment aquells de menor grandària.

Finalment la presidenta ha qualificat de «positiva» l’aprovació de les polítiques d’igualtat així com l’execució del tercer any del Pla de Dinamització Turística.

WhatsApp Portal de Xàtiva