Diseño, programación y mantenimiento web en Xàtiva

  • La inversió total en la primera fase ha sigut de 464.109,60 euros i de 928.216,32 euros en la segona.
  • Aquests programes estan subvencionats per Labora i cofinançats pel Fons Social Europeu.

La presidenta de la Mancomunitat de Municipis La Costera-Canal, Mª José Tortosa, va participar la setmana passada en la clausura dels Tallers d’Ocupació dels municipis de Moixent, Vallada, Montesa i Enguera, tots ells gestionats i promoguts des de l’entitat comarcal.

Aquests programes mixtos d’ocupació i formació tenen com a objectiu millorar la qualificació i facilitar la inserció laboral de les persones participants, mitjançant la realització d’obres o serveis d’utilitat pública o d’interés social, que puguen facilitar a l’alumne-treballador la realització d’un treball efectiu que al costat de la formació professional ocupacional i complementària rebuda proporcione la seua qualificació professional i afavorisca la seua inserció laboral.

Durant totes dues fases, dividides en un període d’any i mig, l’alumnat ha obtingut els certificats de professionalitat de nivell I i II, en l’especialitat d’activitats auxiliars en aprofitaments forestals a Enguera i en la branca de fàbriques d’obra de paleta i operacions auxiliars d’acabats rígids i urbanització, pel que respecta als altres municipis.

Donar l’oportunitat a un grup de veïns i veïnes de poder formar-se en una especialitat determinada i afavorir la seua futura inserció al mercat laboral, és una tasca primordial de la Mancomunitat que continuem oferint a traves dels nous tallers que començaran en breu“, ha declarat la presidenta de l’entitat, Mª José Tortosa.

Actuacions realitzades

En el programa “ACondiciona Vallada IV” les persones participants han treballat en l’adequació de voreres en el viari públic, així com la rehabilitació de la parada d’autobusos de Vallada i l’adequació del sota de l’edifici Caixa Ontinyent (Llar del Jubilat).

Pel que respecta a les actuacions realitzades del projecte “Montes d’Enguera IV”, s’han fet tasques derivades de la neteja i desbrossament de pins en la zona de pujada al castell. El veïnat ha pogut fer ús dels troncs i branques talats per a consum propi.

A “Vila de Montesa V”, s’ha executat la construcció de tres aules i el seu banys, la renovació d’una antiga cambra de la cooperativa i el seu arxiu. La partició de la nau municipal de les aules de formació també ha sigut rehabilitada, deixant així un escenari per a futurs esdeveniments públics municipals, alhora que amplien la seua activitat formativa a través de l’acreditació de nous certificats de professionalitat.

En el municipi de Moixent, el més significatiu de les obres realitzades en les diferents zones d’actuació, han sigut aquelles executades en el cementeri centenari de la localitat i que comptava amb certes deficiències d’accessibilitat.

WhatsApp Portal de Xàtiva