Solopizza Xàtiva

La inversió d’aquestos tallers ha sigut de 313.000 euros i han donat feina a 32 veïns d’aquestos municipis durant sis mesos

El president de Municipis La Costera-Canal, Roberto Granero, ha participat aquesta setmana en la cloenda dels Tallers d’Ocupació, gestionats i promoguts des de l’entitat comarcal, de la Font de la Figuera i de la Llosa de Ranes.

La inversió de cada taller ha sigut de 156.500 euros, 313.000 en total, i s’han beneficiat 16 veïns de cada municipi que durant sis mesos s’han format i han realitzat treballs per al poble, un aspecte molt valorat pels alcaldes.

En aquest sentit, el president de la Mancomunitat ha explicat que “amb aquestes iniciatives es dóna l’oportunitat, a un grup de veïns, de formar-se en una especialitat determinada així com de realitzar tasques que reverteixen directament en el poble”.

La Font de la Figuera

Així, per exemple, a la Font de la Figuera els veïns de la població que l’integraven s’han dedicat a serveis d’atenció a persones dependents en domicili i institucions i a la restauració de diferents elements de fusta del Museu Històric Etnològic de la localitat i d’altres dependències municipals.

De fet, aquest divendres s’inaugurarà l’exposició de maquinària i ferramenta antiga de fusteria amb peces restaurades des del Taller d’Ocupació a les 20.00h al Museu Històric Etnològic de La Font de la Figuera.

Per la seua banda, en la Llosa de Ranes, s’ha iniciat la restauració de l’antic escorxador amb l’objectiu de convertir-lo en un Espai Jove. Concretament, s’ha procedit a la recuperació de l’estructura original i a la cimentació i delimitació d’un espai annex que en un futur albergarà una sala d’informàtica, serveis i una cafeteria. A més, altres dels participants han desenvolupat tasques de jardineria en diversos punts del municipi, sent la més important la corresponent a la zona de la Serreta.

Des de la Mancomunitat han assegurat que es continuarà treballant per a potenciar el foment de l’ocupació mitjançant aquest tipus de programes. “Per a la Mancomunitat és una prioritat per la qual cosa esperem que en els propers mesos es publiquen noves ordres de Tallers d’Ocupació per a que qualsevol poble mancomunat que vullga es puga acollir”, ha afegit Granero.

Per últim, tots els participants s’han referit a aquesta experiència com “molt positiva” ja que els ha permès obtindre formació en una especialitat determinada i ficar-la en pràctica gràcies als treballs desenvolupats al llarg de sis mesos.

A més d’aquestos tallers continuen en marxa altres. Durant el proper mes de juny està previst clausurar els de Cerdà i Enguera.

WhatsApp Portal de Xàtiva