La Llosa de Ranes convoca una nova edició del Concurs nacional Joves Intèrprets

435

El certamen, que es troba en la seua tercera edició, es celebrarà els dies 1, 2, 8 i 9 de juliol a l’auditoria del municipi.

L’Ajuntament de La Llosa de Ranes ha presentat esta setmana la tercera edició del Concurs de Joves Intèrprets de La Llosa de Ranes, un concurs d’àmbit nacional en el que músics de fins a 16 anys mostren les seues habilitats amb els instruments de vent.

El certamen, que tindrà lloc els dies 1,2, 8 i 9 de juliol a l’ Auditori Municipal “Mestre Vicent Tortosa”, és una iniciativa impulsada per l’Ajuntament de La Llosa de Ranes i que compta amb la col·laboració de la Societat Musical local i la Fundació Sanganxa.

El Concurs, té com a principal objectiu estimular als músics en la seua preparació, fer que se senten satisfets amb els resultats i vegen complides les seues expectatives i necessitats com a intèrprets.

Durant l’acte de presentació del certamen, l’alcalde de la localitat, Evarist Aznar, ha assenyalat que “es tracta d’un projecte que va començar amb molta il·lusió i que poc a poc a aconseguit consolidant-se a nivell nacional” i ha convidat a la gent a que “ aprofiten la possibilitat d’escoltar bona música a mans de solistes de futur”.

Per la seua part, José Javier Carreres, president de la Societat Musical de la Llosa de Ranes, ha agraït la complicitat i sensibilitat musical de l’Ajuntament a l’hora de promoure nous projectes i ha ressaltat el paper del concurs en la promoció del poble i de la Societat Musical que presideix.

Per a finalitzar, Luismi Mateu, representant de la Fundació Sanganxa, ha presentat les novetats del concurs, entre les que es troba la selecció de les obres obligatòries, compostes, en este cas, per deu professors d’ensenyances elementals i professionals que coneixen perfectament els nivells dels participants.

La competició està dividida en dues modalitats – una fins als 12 anys i un altra de 13 a 16 anys- i en especialitat d’ instruments de vent fusta- flauta, oboè, fagot, clarinet i saxofon- i vent metall – trompa, trompeta, trombó, bombardí i tuba- i consta de dues fases eliminatòries: una primera en què s’interpretarà l’obra obligada de la modalitat instrumental seleccionada, entre els quals es troba una composició de Juanjo Gallego, músic de la banda de La Llosa de Ranes. I una segona fase final, on cadascun dels concursants interpretarà una obra de lliure elecció .

A més a més, el certamen compta amb un total de 18 premis i una dotació econòmica total de més de 3600€ que es repartiran entre les diferents mencions honorífiques. Uns premis en metàl·lic que es complementaran amb productes i serveis en talles i botigues especialitzades.

El període d’inscripció serà des de l’1 de març fins al 16 de juny 17 de 2017. Per a facilitar aquest tràmit i tenir accés a tota la informació del certamen s’ha habilitat una pàgina web específica del concurs.

Diseño, programación y mantenimiento web en Xàtiva