La Llosa de Ranes commemora el paper de la dona amb la conferència “Ser dona al sud”

357

La ponència que forma part del projecte de sensibilització “municipis Solidaris” , té com objectiu donar a conèixer la realitat de les dones en països en vies de desenvolupament.

Amb motiu de les activitats programades per commemorar el Dia Internacional de la Dona, La Llosa de Ranes va acollir la conferència “Dones en progrés al municipi de Cayes Jacmel, Haití”. L’acte, organitzat este dimecres dia 1 de març al Centre Cívic del municipi, va ser promogut des de l’àrea de Servei Socials de l’Ajuntament i l’associació d’ Ames de Casa Tyrius i va estar a càrrec del Dr. Pierre Erol Rene, coordinador de l’associació ASSLHA (Association Saint-Luc D’Haití) i la infermera Rose Olane, tresorera de l’associació nomenada anteriorment.

Esta campanya, que forma part del projecte de sensibilització “municipis Solidaris” i es troba ja en la seua onzena edició, està impulsada pel Fons Valencià per la Solidaritat i té com a objectiu donar a conèixer la realitat de les dones en països en vies de desenvolupament i apropar-nos a la seua societat mitjançant el testimoni de dones que diàriament han de lluitar pels seus drets i pels drets de les seues comunitats, convertint-se, d’esta manera, en un motor de desenvolupament local.

Durant la conferència, el Dr. Pierre Erol i la infermera Rose Olane  van parlar sobre l’ associació ASSLHA i els programes d’ajuda que porten a terme a Haití, entre els que van destacar els programes de formació sanitària, de suport als xiquets pobres ( distribució de joguets i material escolar), les micro-finances per a dones o els tallers de costura. A més a més, van  aportar els seus testimonis, els quals  van oferir una imatge detallada de la dura situació del país, un dels més pobres, el paper de la dona a Haití i al seu municipi i dels processos de cooperació internacional que estan ajudant a millorar el seu paper dins la societat, una societat en el que la dona està considerada com ésser inferior i el la que ha de lluitar dia a dia fent els treballs més durs.

WhatsApp Portal de Xàtiva