• Dos falles de València, dos de Gandia i una d’Oliva competeixen per emportar-se el guardó al millor disseny i maquetació d’un llibret de falla
  • Les falles Selgas-Tovar, Espanyoleto i Sant Jordi obten al premi local

La Junta Local Fallera de Xàtiva va donar a conèixer aquest dijous, a la presentació del llibre de les falles 2018 de la ciutat, els finalistes locals i autonòmics del Premi Climent Mata, que guardona el disseny i la maquetació als llibrets de falla.

Al Premi autonòmic, van resultar nominades les Falles San Vicente de Paul Diputada Clara Campoamor i Castielfabib-Marqués de Sant Joan de València; les Falles Vilanova i Prado de Gandia; i la Falla San Francisco, d’Oliva. Per que fa al guardó local, van resultar nominades les falles Selgas-Tovar, Espanyoleto i Sant Jordi.

El jurat del premi va estar composat per tres reconegudes figures: Miguel Hernández Aguelo, artista faller; Reyes Pérez Manglano, dissenyadora; i Lalo Kubala, dibuixant.
En aquesta edició del Premi Climent Mata s’han presentat un total de 57 treballs, dels quals 11 han estat de Xàtiva, i la resta d’altres localitats com Cullera, Gandia, Tavernes, Paiporta, Dénia, Silla, València, Sagunt, Borriana, Oliva, Torrent, Albal, Paterna, Alzira, Albalat, Carcaixent o Silla. Els guanyadors dels premis es donaran a conèixer, en passar falles, a la Festa de les Lletres Falleres.

WhatsApp Portal de Xàtiva

Matricula EOI