La Guàrdia Civil rescata a un Guacamai valorat en 2.000 euros en Quatretonda

La Guàrdia Civil de Benigànim juntament amb l'equip del Seprona d'Ontinyent recuperen un Guacamai que se li escapà al seu propietari

125

El passat dia 01 de maig quan agents de la Guàrdia Civil de Benigànim realitzaven un control en la localitat de Quatretonda per a vigilar el compliment de les mesures dictades en l’estat d’alarma, van rebre l’avís d’un veí de la localitat. Aquest veí els informà que hi havia una persona tirant pedres al carrer per darrere d’unes naus abandonades.

En personar-se els agents es trobaren amb una persona, que explicà que portava des de les 10 del matí en aqueix lloc, ja que se li havia escapat un Guacamai de la seua propietat al qual li tenia molta estima, i que es trobava extraviat per les pinedes de la partida Camí Serra de Quatretonda. Aquest home tenia un altre guacamai que estava utilitzant com a reclam.

Quan els Guàrdies Civils van veure al guacamai, aquest es trobava a un arbre dins d’una zona escarpada amb pins de 12 metres d’altura amb la zona abrupta del terreny, i fer qualsevol maniobra per a acostar-se simplement a l’arbre era una labor complexa. Per això, se li va suggerir al propietari de l’animal que tractara de buscar pals, canyes o un altre tipus d’utensilis similars, per a poder accedir des de l’alt d’un terraplé, fins a la branca on es trobava el Guacamai. La patrulla va continuar prestant servei fins que aquesta persona es fera amb més elements per a poder iniciar les maniobres.

Una hora més tard, quan l’amo de l’animal ja tenia utensilis per a intentar la captura es va iniciar el procés, on es va unir un veí de la mateixa localitat en el rescat. Després de diversos intents d’arribar fins a la branca on es trobava el guacamai, aquests resulten infructuosos.

En un moment determinat, l’animal es posa a volar i es va desplaçar fins a una zona més plana i de més fàcil accés. I després de diversos intents s’aconsegueix interceptar a l’animal, el qual estava molt nerviós.
Després d’una maniobra lenta per a poder baixar de l’arbre amb l’animal, els agents el van resguardar en el vehicle oficial fins a l’arribada del seu propietari al lloc.

L’amo va agrair la labor dels agents, ja que va pensar per moments que el guacamai ja no tornaria al seu costat.

Els agents de Benigànim juntament amb el Seprona d’Ontinyent, van practicar una inspecció al CONVENI CITES de tres guacamais que l’amo tenia en propietat. Els tres animals tenien tota la documentació correcta i es trobaven en perfectes condicions.

WhatsApp Portal de Xàtiva