Solopizza Xàtiva

PoolWork Xàtiva

Des de començaments del mes de gener del 2021, es venen observant nombroses denúncies relatives al robatori amb força en estacions de servei (gasolineres) i també en cases de camp, en diferents termes municipals de la província de València, afectant principalment les localitats de Carcaixent, Alzira, Castelló, Alberic, Massalavés, Xàtiva, La Llosa de Ranes i Benifairó.

Per tot això, s’inicia la investigació per a l’esclariment dels fets denunciats, procedint a l’anàlisi de cadascuna de les denúncies interposades, realitzant un inventari de tots els efectes sostrets, dades característiques, possibles elements de traçabilitat i ampliació de dades, relatius a aquest efecte. D’igual manera es procedeix a establir un possible modus operandi present en cadascun dels robatoris.

En un inici, les persones sobre les quals se sospiten, resulten ser coneguts de la zona, que vindrien dedicant-se a delictes contra el patrimoni, en diferents àmbits. Sobre aquestes persones, s’estreny la vigilància i es concreten les gestions a fi de constatar la possible vinculació d’aquests amb els fets delictius que es venen esdevenint. És de destacar que aquestes persones tenen multitud d’antecedents de diferent tipologia, no se’ls coneix cap treball, per tant, es dedueix que es tracta d’una de les maneres “fàcils”, d’obtindre diners ràpidament.

Aquesta investigació ha generat una dificultat manifesta, ja que tots els investigats van resultar afectats per la malaltia COVID-19, arribant a saltar-se reiteradament el confinament obligatori ordenat per Sanitat Pública per a cometre els robatoris amb força, posant en perill a terceres persones amb un possible contagi.

El “modus operandi”, observat en totes les denúncies plasmades, coincideixen en totes elles, sent aquest, accedir a les estacions de servei amb diferents vehicles, amb les plaques de matrícules, tapades amb un drap i els autors utilitzant passamuntanyes per a dificultar la seua identificació. Així mateix a les cases de camp la utilització d’eines per a forçar els panys.

Cal destacar que la totalitat dels objectes que sostreien en les estacions de servei (gasolineres), són bombones de butà (arribant a sostraure més de 100 bombones) i en les diferents cases de camp es tracten de maquinària i elements relacionats amb l’agricultura, així com bicicletes d’alta gamma. Objectes que en la majoria d’ocasions obtenen una eixida ràpida en el mercat de segona mà i fins i tot en transaccions com mig d’intercanvi per droga. Com últim extrem, és de remarcar que els delictes es cometen prop dels municipis on resideixen els autors dels fets, de fàcil i ràpida comunicació, fins i tot per camins rurals que faciliten la fugida sense ser detectats en possibles controls policials rutinaris.

Fruit de les gestions realitzades pels agents, s’aconsegueix establir i identificar els diferents vehicles utilitzats per a cometre els il·lícits i els possibles llocs utilitzats, on poder ocultar els objectes sostrets.

Amb tot això, el dia 15 de febrer es va procedir a l’explotació de l’operació “VANACH”, realitzant tres detencions i dues entrades i registres en les localitats de Massalavés i Alberic, en els quals va ser possible l’aprehensió de nombrosos objectes, entre ells bombones de butà i objectes procedents d’altres robatoris.

Amb aquesta operació s’han aconseguit esclarir judicialment més de catorze fets delictius.

Així mateix s’ha procedit a la detenció de tres persones, dos homes i una dona d’edats compreses entre 27 i 46 anys i de nacionalitat espanyola com a presumptes autors de delictes continuats de robatoris amb força en estacions de servei i cases de camp.

Les diligències han passat a la disposició del Jutjat de Primera Instància i Instrucció *nº2 d’Alzira.

WhatsApp Portal de Xàtiva