Detingut a Gandia per un presumpte delicte d’odi a les institucions de l’Estat

34
  • El detingut, a través d’un perfil d’una coneguda xarxa social, incitava a l’odi cap a Institucions de l’Estat com la Corona, Justícia i les Forces i Cossos de Seguretat
  • S’han analitzat centenars de publicacions realitzades pel detingut, algunes d’elles de contingut presumptament emmarcat dins del delicte d’injúries a la Corona

La Guàrdia Civil ha procedit en Gandia (València) a la detenció d’una persona de nacionalitat espanyola i de 59 anys, que ha vingut difonent des de l’any 2018 i a través d’una coneguda xarxa social, comentaris dirigits contra institucions representatives de l’Estat com la Casa Reial, Judicatura i les Forces i Cossos de Seguretat. El contingut dels missatges difosos incitava a l’odi i fomentava actituds violentes, podent constituir els suposats delictes d’odi i, en altres casos, d’injúries a la Corona.

En total s’han detectat 36 publicacions dirigides contra Institucions de l’Estat i persones representatives d’aquestes, especialment centrades en la Corona i els membres de la Casa Reial.

Una vegada analitzat el contingut dels missatges, els agents van poder constatar que aquesta persona utilitzava la xarxa social com a mitjà per a traslladar un discurs d’odi i rebuig cap a institucions de l’Estat. Així mateix, quan orientava els missatges d’odi cap a la Casa Rea ho feia de manera individualitzada cap a les seues Majestats i Alteses.

Aquestes publicacions les realitzava de manera oberta en el seu perfil així que aquests missatges d’incitació a l’odi i violència podien arribar a qualsevol usuari d’aquesta xarxa social.

Donada la gravetat dels continguts abocats, la Guàrdia Civil va realitzar diferents gestions el que va permetre identificar a l’usuari d’aquest perfil, sent detingut.

L’operació ha sigut duta a terme per la Secció d’Informació de la Zona de València, de manera coordinada amb la Prefectura del Servei d’Informació
La investigació ha sigut dirigida pel Jutjat d’instrucció núm. 2 de Gandia (València) i ha estat coordinada per la Fiscalia encarregada de la investigació dels delictes d’odi a la Província de València.

WhatsApp Portal de Xàtiva