• L’Equip ROCA de la Guàrdia Civil de Xàtiva en el marc de l’operació “CORUFO” ha desmantellat aquest grup criminal i aconseguit detindre a 7 persones presumptament implicades en aquests fets
  • Els robatoris van ser comesos durant l’estat d’alarma a les comarques de Vall d’Albaida, La Costera i La Canal de Navarrés

La Guàrdia Civil dins dels serveis establits de manera permanent, en el marc del pla contra les sostraccions en explotacions agrícoles i ramaderes ha desmantellat un grup criminal dedicat al robatori de bestiar a la província de València

L’Equip ROCA de la Guàrdia Civil de Xàtiva, en el marc de l’operació CORUFO, ha procedit a la detenció de 7 persones. Aquesta operació es va iniciar a mitjan mes de març a causa de diversos delictes comesos en explotacions ramaderes, arribant ascendir el nombre d’animals sostrets entre cabres i ovelles a 279. La majoria dels delictes van ser comesos durant l’estat d’alarma en la fase més crítica del confinament.

Gràcies a les detencions efectuades s’ha aconseguit desarticular una organització criminal dedicada al robatori de bestiar, tant oví com caprí, que va arribar a cometre fins a 10 delictes de robatori amb força a les comarques de la Vall d’Albaida, La Costera i La Canal de Navarrés. A més s’han pogut recuperar uns 40 espècimens entre cabres i ovelles els quals han sigut reconeguts pels perjudicats.

Posteriorment es va localitzar una explotació ramadera situada en la localitat de Canals, on es van aprehendre 40 animals, gran part d’ells reconeguts sense cap dubte pels denunciants.

Modus operandi

Aquestes persones robaven els animals a la nit en explotacions ramaderes, forçaven el clos trencant els cadenats per a accedir a l’interior.

Utilitzaven furgonetes per a transportar els animals, i alguns d’aquests van ser venuts a una persona que els guardava en un corral en la localitat de Canals. El receptador aquest bestiar publicitava la venda d’aquests animals a través d’Internet.

La identificació d’aquest bestiar havia sigut eliminada perquè no se sabera la seua vertadera procedència.

Fase d’Explotació

La fase d’explotació d’aquesta operació culmina amb la detenció de 7 homes d’edats compreses entre els 22 i 48 anys i nacionalitat espanyola i marroquí, per la seua presumpta implicació en diferent grau en els delictes de robatori amb força, recaptació i pertinença a organització criminal.

Les diligències han passat a la disposició dels Jutjats de Xàtiva.

WhatsApp Portal de Xàtiva