Solopizza Xàtiva

Aquest dimecres va tindre lloc la visita a Xàtiva del Secretari Autonòmic d’Educació Miquel Soler i el Director General de Formació Professional Manuel Gomicia per tal de comprovar de primera mà els primers passos del nou cicle de formació professional dual impartit pel CIPFP La Costera junt amb l’empresa Hinojosa Packaging Xàtiva.

Volem que aquests tipus d’acords siguen un referent en el conjunt de la Comunitat, perquè hem d’apropar les necessitats de formació que demanden els sectors productius a la formació que es fa per als estudiants i per al conjunt de la població”, ha explicat el Secretari Autonòmic Miquel Soler prèviament a la visita a les instal·lacions de l’empresa, al temps que ha defensat que “la formació no s’ha d’aprendre únicament a les aules, sinó que s’ha de combinar amb unes pràctiques perquè la societat està canviant i hem de preparar als joves per al seu futur, amb molt més diàleg amb les empreses dels sectors industrials”.

Aquest binomi entre el centre educatiu de Formació Professional de la Costera i l’empresa Hinojosa Packaging és una experiència pionera en tota la Comunitat Valenciana, i tal i com ha explicat el Director General de Formació Professional Manuel Gomicia, “s’espera que servisca com a model a seguir per altres empreses valencianes”.

L’alcalde de Xàtiva, Roger Cerdà, ha destacat per la seua part el treball de l’empresa i ha indicat que “és un orgull tindre una empresa com Hinojosa instal·lada a la ciutat, que és referent en cartró ondulat a nivell espanyol i europeu, però que sobretot fa una aposta decidida per la innovació i per l’educació”. Per a Cerdà Hinojosa “és un exemple a seguir que empreses referents en el sector productiu del territori valencià han de prendre com a punt de referència. Com a Ajuntament hem ajudat tot el possible per a aconseguir l’èxit, però el mèrit és d’aquesta empresa que des del primer moment han tingut clar que apostar per la innovació i per al millora de la formació dels seus empleats és una necessitat en el moment actual. Anem a seguir apostant per aquests projectes i a treballar per a que funcione bé i créixer fins arribar a altre nivell de formació professional en un futur”.

A la recepció han estat presents per part de l’empresa el Director General de la planta José Miguel Richart, el responsable de producció Vicente Giner i el responsable de recursos humans i corporatiu César Arroyo, qui ha explicat que aquest era un projecte que venien treballant des de feia temps, amb una necessitat real del sector i de la seua empresa.

Des del primer moment hem quallat un conveni molt interessant, amb alumnes que ja estan estudiant a l’institut, i preparant-nos per a rebre’ls ací a partir del mes de març. Aquest és un punt de partida sobre el qual anar construint una necessitat real com és adequar la formació professional a la realitat industrial i sobretot al nostre sector, que és un sector molt poc caracteritzat per una educació prèvia suficient”.

Un total de catorze alumnes participen d’aquest cicle formatiu dual, els quals es troben estos mesos realitzant els seus estudis al CIPFP La Costera, per a passar el proper mes de març a realitzar les pràctiques formatives a l’empresa. 8 d’ells les efectuaran en la planta de Xàtiva mentre que els altres 6 les duran a terme a la planta de Cartonajes Bernabeu de l’Olleria, totes dues del grup Hinojosa Packaging.

1 milió per al CIPFP la Costera

Durant ahir pel matí, el Secretari Autonòmic i el Director General es van reunir també amb l’alcalde de Xàtiva Roger Cerdà, la regidora d’Educació Lena Baraza i el tinent d’alcalde Ignacio Reig per parlar de les pròximes actuacions del Pla Edificant a la ciutat.

Els responsables han visitat d’una banda el CIPFP La Costera on es preveu una important inversió d’1,1 milió d’euros per tal d’efectuar millores en aspectes com ara l’accessibilitat, els tallers, la creació d’un forjat o l’eliminació del fibrociment; al temps que també han parlat dels projectes previstos per a l’Attilio Bruschetti (750.000 euros) i per al Teresa Coloma (600.000 euros), centres en els que es realitzarà una remodelació integral.

La Conselleria disposa de les memòries valorades d’aquests projectes per al seu estudi, previ pas a la delegació de competències per a que l’Ajuntament de Xàtiva puga iniciar els tràmits per tal de licitar els projectes i, posteriorment, les obres.

WhatsApp Portal de Xàtiva