Solopizza Xàtiva

Centelys

PoolWork Xàtiva

  • Aquest dimarts han iniciat la seua activitat els serveis per a ampliar la connexió interurbana i comarcal en la Comunitat Valenciana
  • Arcadi España assenyala que l’objectiu és oferir un transport assequible i sostenible, adequat a les necessitats laborals, d’estudis i personals de la ciutadania

La Generalitat, a través de la Conselleria de Política Territorial, Obres Públiques i Mobilitat, ha posat en marxa nous serveis de transport públic d’autobús per a reforçar la connectivitat interurbana i comarcal en la Comunitat Valenciana. Així, aquest matí han realitzat els seus primers recorreguts les expedicions de reforç del corredor València-Castelló i les noves línies entre la capital valenciana i les comarques de La Safor, La Costera i La Ribera.

La directora general d’Obres Públiques, Transport i Mobilitat Sostenible, Roser Obrer, ha presentat juntament amb l’alcalde de Xàtiva, Roger Cerdà, el nou servei de llançadora que uneix les ciutats de València i Xàtiva.

Aquest servei de transport públic tindrà nou expedicions al dia i la duració del trajecte serà de 70 minuts. Així, a Xàtiva comptarà amb parada en l’Estació d’Autobusos, i a València en l’avinguda Ausiàs March, en la Gran Via Ramón y Cajal i en l’Estació d’Autobusos.

Segons ha explicat Roser Obrer, “juntament amb aquesta línia València-Xàtiva, aquest dimarts comencen nous serveis d’autobusos llançadora i s’intensifiquen uns altres amb un objectiu clar: oferir a tots els valencians i valencianes una forma de transport adequada a les seues necessitats laborals, d’estudis i personals i que, al mateix temps, siga assequible i sostenible“.

D’aquesta manera, des de la Conselleria de Política Territorial, Obres Públiques i Mobilitat s’ofereix a la ciutadania un transport públic sostenible en corredors amb una alta densitat de viatgers, millorant la connectivitat d’aquestes importants ciutats de la Comunitat amb València. Com ha reiterat el conseller Arcadi España, “per al Consell és un compromís ferm i indubtable que els veïns i veïnes de tot el nostre territori puguen desplaçar-se diàriament en condicions adequades, d’una forma còmoda, eficient i respectuosa amb l’entorn i el medi ambient“.

Connexions amb Castelló i Gandia

La connectivitat entre València i Gandia es reforça amb un nou servei d’autobús interurbà entre totes dues ciutats que realitzarà diàriament deu expedicions del trajecte Gandia-València i dotze del de València-Gandia, amb una duració de 70 minuts, i tindrà parades en les estacions d’autobusos de totes dues ciutats i, en la capital valenciana, afegirà una més en l’estació de tren Joaquín Sorolla.

Respecte al reforç del servei entre Castelló de la Plana i València, la millora es tradueix en un augment de la freqüència de pas dels autocars que enllacen totes dues ciutats, que passen de 5 a 8 expedicions. El trajecte, que tindrà pas i parada a Vila-real, tindrà una duració d’entre 75 i 90 minuts.

A més, per a aquesta línia, s’ha previst la ubicació d’una nova parada a la Universitat Politècnica de València (UPV) amb la finalitat d’ampliar les prestacions per al col·lectiu d’estudiants de les universitats.

Servei per a la Ribera

Quant a la comarca de la Ribera, el nou servei d’autobús llançadora reforçarà la connectivitat amb València des de Carcaixent, amb parades a Alzira i Algemesí. La duració del trajecte serà d’aproximadament 105 minuts i tindrà 10 expedicions diàries.

Aquesta línia realitzarà a Carcaixent tres parades, a Alzira cinc i a Algemesí dues, i a València arribarà a les avingudes Ausiàs March, Tarongers i Blasco Ibáñez, a la Gran Via Ramón y Cajal i a l’Estació d’Autobusos.

WhatsApp Portal de Xàtiva