Imatge: Estudio Federico

Clínica dental Pablo Fos

PoolWork Xàtiva

La Generalitat Valenciana va fer públic el passat divendres l’acord aprovat pel Consell respecte al conveni amb l’Ajuntament de Xàtiva per a la rehabilitació del Reial Monestir de Santa Clara amb motiu de la posada en marxa del futur Centre Raimon d’activitats culturals (CRAC), amb el qual s’invertiran 3.043.285 milions d’euros repartits en cinc anualitats.

Així la Generalitat Valenciana invertirà 250.000 en el present any 2021 mentre que entre 2022 i 2024 es compromet a abonar anualment un total de 931.095 euros per a l’execució de les actuacions contemplades en la rehabilitació del Reial Monestir de Santa Clara i les obres de construcció del CRAC.

«Aquesta és una ciutat amb un important patrimoni i amb un llegat cultural de primer ordre, i necessita de la implicació de les administracions per a la seua recuperació, per això li agraïm al Consell la seua sensibilitat i la seua aposta per seguir rehabilitant el nostre patrimoni», ha manifestat l’alcalde de Xàtiva Roger Cerdà, qui ha afirmat que «Xàtiva és una ciutat referent en matèria de Cultura al territori valencià, i amb aquest conveni podrà seguir referenciant-se de la mà d’una de les figures més important a nivell artístic com és Raimon, qui va decidir deixar tot el seu llegat a la nostra ciutat a través de la fundació Raimon i Annalisa. Gràcies a este conveni i a altres aportacions d’altres entitats, prompte serà possible eixe Centre Raimon d’Activitats Culturals a Xàtiva».

Disseny del CRAC

Cal recordar que ja es coneixen els cinc estudis d’arquitectura finalistes que opten a dissenyar el Centre Raimon d’Activitats Culturals, dels dotze que es van presenciar inicialment.

Aquests estudis són UTE Saurina, UTE Ramon Esteve, UTE Aquido i 2BMFG, Galiano Garrigós i UTE Josep Vte. Lluch i Fco Jurado; els quals ja han aportat les propostes tècniques i les memòries descriptives, que s’han presentat de forma anònima per a la seua valoració per part del jurat del concurs.

Està previst que a finals del mes de setembre o principis del mes d’octubre es conega l’estudi que s’encarregarà de redactar els projectes bàsics i d’execució així com de la direcció de les obres, amb un premi de 484.000 euros. La resta d’estudis finalistes també rebran una compensació econòmica: 6.000 euros per al segon classificat, 4.000 per al tercer, 3.000 euros per al quart i 2.000 euros per al cinquè projecte.

WhatsApp Portal de Xàtiva