PoolWork Xàtiva

  • La Font de la Figuera es planta davant el Ministeri i ADIF després de patir 30 anys d’infraestructures mal plantejades
  • La Font de la Figuera reivindica des de fa tres dècades que les infraestructures de l’estat que envolten el poble estan mal plantejades i agreugen els problemes d’inundacions quan arriba una DANA com la del 12 de setembre de l’any passat.
  • El Govern Municipal ha formalitzat per primera vegada una reclamació patrimonial per via administrativa al Ministeri de Transports, Mobilitat i Agenda Urbana i ADIF, invertint nombrosos recursos econòmics i humans en l’assumpte.
  • El que s’ha presentat al Ministeri i ADIF és un document fonamentat en diversos estudis – entre els quals destaca el realitzat pel reconegut expert en la matèria Juan Marco—, que demostren que les obres no s’han fet de la manera pertinent i que són les causants de les destrosses al terme.

Ara fa un any de l’última gran DANA que va deixar unes imatges escandaloses i va tenir unes conseqüències nefastes al terme de la Font de la Figuera.
Aquella gota freda va fer vessar el got. L’Ajuntament de la Font de la Figuera, després de trenta anys de converses infructuoses, s’ha plantat formalitzant una reclamació patrimonial per via administrativa davant el Ministeri de Transports, Mobilitat i Agenda Urbana i ADIF.

Les autovies i les vies de tren construïdes les últimes tres dècades al voltant del municipi han empitjorat alarmantment la canalització natural de les aigües pluvials sense que s’haja donat solució, després de les reiterades converses del Consitori amb estes administracions públiques. L’Ajuntament, en resposta a la deixadesa demostrada pel Ministeri i Adif, ha presentat per primera vegada una reclamació patrimonial. A estes dos administracions se’ls demanen vora 550.000 euros, per reparar els danys causats per les inundacions de l’any passat. No obstant això, des del Govern Municipal adverteixen que fan falta molts més diners per construir una canalització pertinent i adequada, perquè les pluges torrencials no provoquen més desastres al terme municipal.

Amb esta reclamació patrimonial l’Ajuntament ha encetat el tràmit administratiu adient en estos casos. El que s’ha presentat al Ministeri i ADIF és un document amb suport jurídic, fonamentat en diversos estudis d’experts –entre els quals destaca el realitzat pel reconegut expert en la matèria Juan Marco— que demostren que les obres no s’han dut a terme amb la pertinent canalització.

Evidencien que el fluid natural de les aigües pluvials ha empitjorat a mesura que s’han construït noves carreteres i vies. Els estudis, a banda de donar arguments a la reclamació del consistori, s’han posat a disposició dels particulars amb terrenys i construccions afectades perquè puguen utilitzar-ho en les seues demandes.

L’alcalde de la Font de la Figuera, Vicent Muñoz, lamenta els diners gastats i les hores de dedicació empleades pel personal de l’Ajuntament en este assumpte: «S’hem gastat molts diners en informes, l’Ajuntament ha invertit molts recursos econòmics i humans, maldecaps, temps de feina… És una reclamació que ve de fa 30 anys. En la Font de la Figuera estem patint les infraestructures sense tindre ni tan sols trens que paren a la localitat«.

Muñoz afegeix que amb esta reclamació patrimonial per via administrativa, l’Ajuntament espera que el Ministeri i ADIF paguen la quantitat reclamada per restaurar les destrosses de l’any passat. «Però això no és suficient ni molt menys. És imprescindible que es reparen els danys i que no torne a passar res paregut. Que el ministeri reconega que la reclamació és lícita, que se soluciona la mala construcció de la canalització i que no torne a passar. En l’informe que els hem presentat els experts assenyalen com solucionar els problemes. Tenen l’obligació de posar remei de manera urgent«, conclou Muñoz.

WhatsApp Portal de Xàtiva