La Font de la Figuera busca finançament en el IVACE per condicionar l’accés i posicionar el seu polígon

31

Solopizza Xàtiva

Academia MARBE

PoolWork

  • Les actuacions han estat consensuades amb els industrials implantats al Polígon Sant Cristòfol en diverses reunions fins els 200.000 euros
  • Destaquen la millora de l’accés al polígon per als camions i, per primera vegada, s’invertirà en el posicionament de la ubicació estratègica i logística que té la Font de la Figuera.
  • A més, es sumen la millora del subministrament d’aigua dels carrers Bovalar i la Solana, que pateix de fugues, la senyalització viària, i l’adequació de zones verdes, integrant un pumptrack i aparcament integrat

L’Ajuntament de la Font de la Figuera prioritza les seues accions per impulsar el polígon Sant Cristòfol, i potenciar la seua posició logística i industrial. A finals de 2020 va contractar els serveis d’una consultora industrial amb l’objectiu d’analitzar i posicionar els aspectes a anar millorant per aconseguir oferir un espai més atractiu i més ergonòmic per a l’ús de l’àrea industrial mitjançant la seua diagnosi prèvia i planificació de les accions prioritàries a realitzar.

Ara que això ja s’ha treballat, l’Ajuntament busca finançament a través d’una subvenció de l’IVACE per a la millora, modernització i dotació d’infraestructures del seu polígon a través de diferents accions que es realitzaran al llarg de 2021.

Junt a les reunions tècniques i l’assessorament pertinent s’han mantingut diverses reunions amb els industrials del polígon per escoltar, valorar i posicionar les seues propostes i necessitats davant d’una nova convocatòria de l’IVACE, d’on es pretén aconseguir el finançament de fins a 200.00 euros.

Entre les principals actuacions que s’està treballant són el condicionament dels accessos a l’àrea industrial per a camions, que estan molt deteriorats. Es pretén millorar el tram que va des de l’accés des de la carretera nacional al carrer de l’estació de dalt. A més, es durà a terme una millora viària amb la creació de voreres més adequades. També s’instal•larà senyalització viària horitzontal i vertical i s’habilitaran nous aparcaments integrats en zones verdes.

Però la gran aposta és la innovació digital, amb la integració de ferramentes digitals per millorar el posicionament, definicions cartogràfiques i d’identificació de naus i parcel•les en 3D, amb plànols virtuals, i la integració en pàgines industrials de l’arc Mediterrani, buscant així afavorir la comercialització del mateix i la implantació de noves empreses.

L’alcalde, Vicent Muñoz, ha destacat la importància de posar en valor la ubicació estratègica del polígon perquè “és la primera vegada que s’inverteix directament en posicionar i donar a conèixer el nostre polígon. Mai s’havia fet abans. Hem de pegar un salt qualitatiu perquè se’ns conega, a banda de pel bon vi i el creuament d’infraestructures, pel posicionament immillorable des de la perspectiva estratègica territorial”, ha afegit Muñoz.

Per altra banda, s’invertirà també en la reparació i millora del subministrament d’aigua potable i l’augment de cabal i pressió als dos carrers principals, Bovalar i la Solana, que pateixen en els últims temps algunes fugues. També l’adequació pendent de zones verdes, històricament sense complir els paràmetres necessaris, amb recorreguts biosaludables i un pumptrack polivalent on es podran fer servir monopatins i bicicletes.

L’Ajuntament ha plantejat estes i altres qüestions relacionades amb el sector empresarial del polígon de Sant Cristòfol per acordar de manera conjunta els diferents aspectes a millorar i la inversió final que es realitzarà, així com els passos a seguir en altres reivindicacions conjuntes.

Obrim noves vies de treball conjunt i col•laboratiu, perquè compartim necessitats, i visualitzem la necessitat d’anar de la mà per als grans reptes que tindrem en el futur. La Font de la Figuera serà coneguda pel seu emplaçament territorial estratègic o no serà. Tant empresariat com ajuntament ho tenim ben clar”, ha conclòs l’alcalde Vicent Muñoz, qui gestiona des de novembre les competències d’indústria.

WhatsApp Portal de Xàtiva