Solopizza Xàtiva

  • L’ajuntament contracta per primera vegada una empresa per posicionar el seu potencial industrial i logístic.
  • L’ajuntament va traure este 2020 una parcel·la amb una baixada important de cost i va quedar deserta. Ara pretén analitzar totes les vessants per millorar la seua oferta industrial
  • En esta primera fita es busca tant planificar i realitzar el diagnòstic estratègic per aprofitar el seu potencial geogràfic com per aprofitar la possible ubicació del Port Sec de Villena

L’ajuntament de la Font de la Figuera ha contractat els serveis de l’empresa Gobernanza Industrial per aconseguir posicionar el Polígon Industrial Sant Cristòfol mitjançant la seua diagnosi prèvia i planificació de les accions prioritàries a realitzar per oferir un espai més atractiu i més ergonòmic per al seu ús.

L’ajuntament va traure este 2020 una parcel·la de quasi 9.000m2 a la zona industrial a un preu de 31,40€/m2, després de les millores que havia realitzat. El passat mes de novembre, el ple de l’ajuntament declarava deserta la subhasta.

En mig d’una situació socioeconòmica com l’actual, l’ajuntament vol aprofitar l’oportunitat per avançar en la diagnosi de la situació actual i, per primera vegada, ha contractat els serveis d’una empresa, Gobernanza Industrial, per fer-ne la planificació i prioritzar les accions a emprendre amb la intenció de posicionar el seu sòl industrial.

Els últims anys hem posat en ordre la situació urbanística del polígon industrial, hem aconseguit baixar els costos d’urbanització, però ens queda allò més important”, afirma l’alcalde i responsable d’Indústria, Vicent Muñoz. “És la primera vegada que l’ajuntament farà un diagnòstic i una planificació sobre les accions a emprendre. No podem actuar depenent de la bona voluntat dels responsables públics de cada moment. Hem de ser conscients de les nostres carències i de les nostres necessitats, per planificar les accions a emprendre i marcar prioritats. Una vegada fet açò podrem caminar decididament”, afegeix Muñoz.

L’ajuntament es proposa tindre esta planificació en els pròxims mesos i així, plantejar-se després quina és la millor manera d’ordenar i de gestionar el seu polígon industrial, previ a la comercialització i el marketing del mateix.

Analitzarem totes les opcions i busquem totes les sinèrgies institucionals i de col·laboració amb l’empresariat local per aconseguir un model de polígon industrial sostenible que acabe sent la prosperitat de la Font de la Figuera per als pròxims 30 anys”, conclou Muñoz.

WhatsApp Portal de Xàtiva