La directora general de Transparència s’interesa per les polítiques de participació de Xàtiva

320

EOI Xàtiva

Clínica dental Pablo Fos

PoolWork Xàtiva

La directora general de Transparència i Participació de la Generalitat Valenciana, Aitana Mas, ha visitat l’Ajuntament de Xàtiva, on ha estat rebuda per l’alcalde de la ciutat, Roger Cerdà i pel regidor de Participació Ciutadana, Miquel Alcocel, els quals li han fet entrega de l’acord plenari en què l’Ajuntament s’adhereix al Codi de Bon Govern de la Generalitat. La directora general ha conegut de primera mà els projectes de dinamització d’aquesta àrea de gestió municipal i ha visitat les instal·lacions del centre cívic La Ferroviària, edifici municipal que alberga distintes dependències per a les associacions locals.

L’alcalde ha agraït la visita de la directora general, ja que, segons Cerdà, “la transparència i la participació ciutadana són dos eixos bàsics de la gestió d’aquest nou equip de canvi que ha entrat a governar la ciutat. Són els elements que ens diferencien d’allò que passava abans i serveixen d’antídot per al desencant de la ciutadania amb els polítics com a conseqüència dels casos de corrupció”.

Per la seua banda, la directora general, Aitana Mas, ha assenyalat la importància de que la Generalitat s’acoste als municipis per tal de conèixer les polítiques en matèria de participació i transparència que s’estan duent a terme i de treballar en xarxa per a procurar que aquestes polítiques estiguen en consonància amb les de la Generalitat. Mas ha agraït que “en matèria de transparència, Xàtiva haja estat un dels primers ajuntaments en adherir-se al Codi de Bon Govern de la Generalitat, a més a més de manera voluntària”.

Posteriorment, la directora general ha mantingut una reunió de treball amb el regidor de Participació Ciutadana, Miquel Alcocel, qui ha avançat que “tenim demanada una subvenció a la conselleria per tal de finançar el nou servei de dinamització de la participació ciutadana”, els treballs del qual s’han iniciat recentment.

WhatsApp Portal de Xàtiva