Solopizza Xàtiva

L’alcalde de Xàtiva, Roger Cerdà, acaba d’anunciar que la Diputació de València destinarà 130.000 euros per a actuacions en accessibilitat i eficiència energètica en el col·legi públic Taquígraf Martí. Xàtiva es veu beneficiada així per la mesura de l’ens provincial, que va decidir destinar en el pressupost de 2017 un total de set milions d’euros en ajudes directes als municipis per al manteniment dels col·legis, dins del Pla Municipal de Manteniment d’Escoles. L’objectiu és proporcionar recursos als ajuntaments per suplir les mancances del finançament que dificulten poder atendre totes les actuacions de manteniment requerides pels centres educatius de la província de València.

L’alcalde Cerdà ha mostrat la seua satisfacció per l’obtenció d’aquesta ajuda: “com sempre dic quan arriben diners de fora, estem d’enhorabona. La Diputació ens finançarà 130.000 euros per a actuacions en aquest centre, on era necessària una actualització. Una millora dels centres educatius és una millora per a la qualitat de l’educació pública. Amb aquesta injecció de fons, ja podem afrontar millores que d’altra manera ens haurien costat més temps”.

Per la seua banda, la regidora d’Educació, Amor Amorós, aclareix que “es tracta d’un pla molt concret de la Diputació i en futures edicions es tindrà en compte les necessitats d’altres centres. Són actuacions molt concretes d’accessibilitat i eficiència energètica. S’ha considerat criteris com l’antiguitat en les sol·licituds o nombre d’alumnes del centre. Des de l’Ajuntament, treballem perquè tots els centres reunisquen les millors condicions possibles i vagen millorant”.

El Pla Municipal de Manteniment d’Escoles ajudarà a sufragar actuacions de conservació i manteniment en un total de 44 centres d’educació infantil i primària pertanyents a nuclis poblacionals diferents i distribuïts entre les 14 comarques de València. Aquesta actuació va ser presentada ahir per la vicepresidenta de la Diputació, Maria Josep Amigó; el conseller d’Educació, Recerca, Cultura i Esport, Vicent Marzà i la diputada de Benestar Social, Mercedes Berenguer. Amb aquest pla que, segons fonts de la Corporació Provincial tindrà continuïtat el proper exercici, es veuran beneficiats prop de 14.000 alumnes matriculats en aquestes 44 escoles, entre les quals es troba el CP Taquígraf Martí de Xàtiva.

Per determinar els centres beneficiaris dels ajuts, s’ha comptat amb l’assessorament tècnic de la Conselleria d’Educació. En primer lloc, amb l’establiment de prioritats en el tipus d’actuacions -s’ha optat per la substitució i adequació de portes i finestres, ja que incideixen directament en una millora de l’eficiència energètica-, com també en la consideració de criteris d’equilibri territorial i poblacional. S’han escollit centres de municipis de diversos trams de població i s’ha establert un màxim d’un ajut per localitat.

L’alcalde ha recordat que a l’octubre de 2015, el Taquígraf Martí va ser un dels centres escolars de Xàtiva que es va veure beneficiat per la creació de línies d’educació infantil gratuïtes, juntament amb l’Attilio Bruschetti. En aquest sentit Cerdà va declarar que Xàtiva és una de les ciutats més afavorides per aquesta iniciativa, “ja que nosaltres vam rebre dues línies quan la majoria de localitats només van tenir una, cosa que cal agrair a la conselleria i que demostra la importància que li donem a l’educació pública a la nostra ciutat. Aquests serveis contribuiran a millorar la qualitat de vida dels veïns i veïnes del casc antic, un objectiu que ens hem marcat clarament des de l’equip de govern”.

WhatsApp Portal de Xàtiva

Diseño, programación y mantenimiento web en Xàtiva