Pacte Costera-Canal

Solopizza Xàtiva

La consellera de Participació, Transparència, Cooperació i Qualitat Democràtica, Rosa Pérez Garijo, ha assistit hui a l’acte de lliurament de premis del concurs realitzat entre l’alumnat de Batxillerat de l’IES Josep de Ribera de Xàtiva, sobre el disseny d’un logotip per a la XEiM (Xarxa de Centres per la Memòria i els Drets Humans). L’acte, convocat a les 11 d’aquest matí ha sigut organitzat per la Coordinadora d’Associacions per la Memòria Democràtica del País Valencià. Ha assistit el seu President, Àngel González.

El concurs parteix de la proposta de la pròpia XEiM que naix amb la intenció de treballar la Memòria Democràtica des dels centres educatius. El fet que el logo de la Xarxa siguera una elaboració d’alumnes de Secundària ja és una mostra de l’interés per fer arribar als joves la necessitat de treballar en aquesta línia. L’IES Josep de Ribera imparteix la modalitat de Batxillerat d’Arts i en aquest concurs, organitzat pel Departament d’Arts, han participat més de 50 alumnes.

Avui s’ha fet entrega dels 3 primers premis:

  1. premi: Aitana Rodríguez
  2. premi: Laia Baldoví
  3. premi: Júlia Sanchis.

El logo que ha obtingut el primer premi serà utilitzat en tot allò que realitze la XEiM a partir de hui mateix (documents, xarxes socials…). Tal com ha descrit l’alumna premiada, ha utilitzat una imatge simplificada de dues cadenes entrellaçades, cadascuna d’un color. La roja està trencada, amb la intenció de representar llibertat i tolerància, ja que es trenquen les cadenes que ens uneixen al passat. Amb la unió de les cadenes es forma un cor, fent al·lusió a la solidaritat. També hi ha una imatge simplificada d’un llibre a la X per representar l’Educació, ja que la finalitat d’aquesta xarxa és educar contra el feixisme.La funció de la línia de la M, que és la imatge simplificada d’un marcapàgines, és equilibrar la composició i mostrar en quin moment de la Història estem.

Els membres de la XEiM han destacat l’alta qualitat dels dissenys presentats per part de l’alumnat i la seua satisfacció per aquesta acció que s’ha dut a terme i que ha motivat la implicació de tants joves.

WhatsApp Portal de Xàtiva