La Confederació Hidrogràfica del Xùquer inclou el Riu Sants en el Pla de Cabals Ecològics

Ara la Confederació haurà de garantir que el riu porte aigua els 365 dies de l'any les 24 hores al seu pas pel terme de l’Alcúdia de Crespins

119

Solopizza Xàtiva

Academia MARBE

PoolWork

Després d’anys de lluita per part de l’Ajuntament de l’Alcúdia de Crespins, finalment, des de la Regidoria de Medi Ambient s’ha aconseguit que la Confederació Hidrogràfica del Xùquer incloga el Riu Sants en el Pla de Cabals Ecològics Cicle de planificació hidrològica 2022-2027.

Una notícia que ha sigut rebuda amb satisfacció per part del consistori, ja que açò implicarà com ha explicat l’edil de l’àrea, Jordi Caparrós, que la Confederació haurà de garantir “el cabal ecològic del Riu Sants els 365 dies de l’any les 24 hores“. Fet que, sens dubte, millorarà l’ecosistema tant de la fauna com de la flora de la zona. Caparrós, també ha subratllat que aquesta inclusió en el Pla de Conca “sempre ha estat una voluntat ampla de la ciutadania de l’Alcúdia de Crespins per a millorar les condicions ambientals del Riu Sants al pas pel nostre terme i contribuir a crear un espai de qualitat per a l’ús públic“.

En aquest sentit, el regidor, també, ha recordat que des de l’Ajuntament “fa molt de temps que estem treballant en la renaturalització i adequació del riu a les necessitats ambientals del segle XXI fent inversions que ja superen els 130.000 euros” el que segons Caparrós demostra “el nostre compromís en la renaturalització d’un riu que està ple de vida perquè com hem comprovat adaptant l’entorn a les necessitats mediambientals la biodiversitat hi torna ràpidament“.

Per la seua banda, per a l’alcalde, Roberto Granero, aquesta és una molt bona notícia perquè significa “un reconeixement al treball que estem fent i que continuarem realitzant per aconseguir un cabal continu durant tot l’any“.

Finalment, el primer edil ha conclòs afirmant que el procés “no ha sigut fàcil, però paga la pena tota la reivindicació que des de la regidoria i el consistori portem fent des de fa sis anys i que ens ha portat a aconseguir aquest reconeixement. Ara esperem que la Confederació complisca amb la normativa que està a punt d’aprovar-se perquè si no lluitarem perquè així siga, ja que volem un riu amb aigua i biodiversitat“.

WhatsApp Portal de Xàtiva