EOI Xàtiva

Clínica dental Pablo Fos

PoolWork Xàtiva

El passat dissabte 29 de juny a les set de la vesprada i en el GranTeatre de Xàtiva va tindre lloc el concert de la fase final del I Concurs Nacional de composició orquestral per a dones compositores “Medina Xateba”, que resolia així la seua primera edició. Organitzat per la Societat Musical “La Primitiva Setabense”, amb aquest concurs es pretén fomentar, enfortir i impulsar el talent creador de dones compositores per a la formació d’orquestra de corda.

En primer lloc, va resultar guanyadora l’obra Estampas infantiles bajo al sobra de un álamo de la compositora natural de Guadix (Granada) María Luz Ortiz Hernández. Elisa Cancio Ramírez, de Telde (Gran Canària) va ser la creadora de l’obra premiada amb l’accessit La flor del ceibo, mentre que la valenciana Sara Galana Solà va quedar en tercera posició amb la peça In Memoriam.

Les obres van ser interpretades per l’orquestra de la Societat Musical La Primitiva Setabense, formació que havia estat treballant-les amb el seu director Enrique Montesinos des de la seua selecció a mitjans d’abril.

El jurat d’aquesta fase final format per Javier Costa, Sakira Ventura i Isabel Latorre, experts en composició i musicologia, va decidir l’ordre de les tres composicions finalistes.

Els patrocinadors van guardonar amb diversos premis a les compositores guardonades. En primer lloc, la Inmobiliaria Kapitalia patrocinava el primer premi amb 1000 euros, l’editorial Aulavirtual Música l’accèssit de 500 euros mentre que l’obra finalista rebia un val de la Clínica Dental Carralero per a les seues instal·lacions Aquaria Wellness and Spa.

A aquestos patrocinis es sumen l’empresa Recreativos Saetabis i l’associació Xateba, sense l’ajuda econòmica dels quals no haguera pogut ser realitat aquest concurs. L’ajuntament de Xàtiva amb les regidories de Cultura i de Dona i Igualtat han col·laborat en el concurs des de la seua idea inicial, sent la seua presència imprescindible per a la realització d’aquesta primera edició del concurs.

WhatsApp Portal de Xàtiva