La Casa de les Dones presenta la seua programació per a l’últim trimestre de 2019

Es realitzaran més d’una vintena d’activitats formatives de forma gratuïta

61

La Casa de les Dones ha donat a conèixer la programació que s’ha preparat de cara a l’últim trimestre de 2019, i que compta amb més d’una vintena d’activitats.

Pel que fa als tallers, durant el mes d’octubre es realitzarà un sobre informàtica bàsica i altre de nivell mitjà, un taller d’internet i recerca d’ocupació, un de lactància de pit i altre que porta per títol «El meu cos té una història que explicar». Ja en novembre hi haurà un taller d’emprenedoria per a dones, un laboratori «d’autodefensa feminista», un curs de digitalització del comerç i el taller «Baby Led Weaning» de Pit i prou. Ja per a desembre quedarà el taller de disseny de cartells feministes. A més a més, dilluns alterns tindrà lloc el taller de poesia creativa de Xateba.

D’altra banda, també hi ha preparades una sèrie de xarrades, que comencen aquest divendres amb la presentació del llibre «Lágrimas negras» de Lute Pérez, a les 19 de la vesprada. El proper dimarts 8 d’octubre a les 18 de la vesprada hi haurà Teatre sistèmic a càrrec d’Araceli Caballero, mentre que el proper 16 d’octubre serà el torn de «Feminisme gitano» a càrrec de Silvia Agüero. El 18 d’octubre es projectarà el documental «Mares de llet» i ja per a novembre tindran lloc les xerrades «Sociopolítica de la paternitat. El pare i la cura», a càrrec de Paco Herrero i «Violència obstètrica», els dies 27 i 29 de novembre. Per últim, en el mes de desembre, el dia 10 tindrà lloc la xarrada «Alternatives al càstig» a càrrec de Pilar Cortell, i el dia 19 de desembre es realitzarà l’activitat «El millor regal ets tu».

A més a més, també hi ha programada una exposició de les obres participants en el concurs de cartells del 25N, que serà visitable del 15 de novembre al 2 de gener de 2020. A més a més, cal recordar que la Casa de les Dones acull altres activitats com l’Escola d’Igualtat, Eneagrama, el Recitat «Paraula de Dona» -a càrrec de Xateba i que es realitzarà el proper 14 d’octubre- i el Plenari del Consell municipal de les Dones per la Igualtat.

Per a la regidora de Dona i Igualtat, Lena Baraza, «aquest ha sigut un estiu amb una potent campanya del ‘No és no’, però també un estiu fatídic a nivell social en el qual hem viscut un augment d’assassinats masclistes. Per aquest motiu, des de la Regidoria de Dona i Igualtat, reprenem l’activitat formativa oferint un gran nombre d’activitats». A més a més, Baraza ha explicat que aquest any es comptarà amb la novetat d’oferir un taller per a cada nivell educatiu en el que es treballarà el feminisme. «Ja sabem de la importància de l’adquisició dels valors des de ben menuts, i per això comptarem amb aquesta nova activitat», ha manifestat.

Totes les activitats realitzades a la Casa de les Dones són gratuïtes i lliures fins completar aforament, i per a més informació les persones interessades poden passar-se per la Casa de les Dones, telefonar al 96 228 98 52 o enviar un correu a casadelesdones@xativa.es.

WhatsApp Portal de Xàtiva