La Casa de Cultura acollirà una exposició de cartells del Tractat d’Almisrà

375

Clínica dental Pablo Fos

PoolWork Xàtiva

El proper divendres 21 d’abril, la Sala de Columnes de la Casa de Cultura acollirà una exposició de cartells de la recreació històrica del Tractat d’Almisrà, que se celebra anualment durant les festes patronals de la localitat alacantina de Camp de Mirra. La ciutat de Xàtiva té un protagonisme especial en aquesta obra teatral, ja que el Tractat d’Almisrà fou un pacte de pau signat el 26 de març de 1244 entre Jaume I d’Aragó i l’infant Alfons de Castella, futur rei Alfons X el Savi, que va servir per fixar els límits de la reconquesta del Regne de València. L’infant Alfons de Castella va pretendre Xàtiva en 1244, territori l’ocupació del qual corresponia a la corona d’Aragó.

L’exposició, que es podrà visitar fins el 9 de maig, inclou una col·lecció d’obra gràfica recopilada amb motiu de la commemoració del 40 aniversari de la posada en escena d’aquesta recreació històrica. El primer cartell de la recreació del Tractat d’Almisrà va ser obra del reconegut artista de Villena Pedro Marco. Des d’aleshores, molts artistes plàstics i escultors valencians han aportat la seua iniciativa al dissenyar els cartells i fullets de divulgació del tractat, destacant entre ells Antoni Miró, Navarro Ferrero, Ferrero Molina, José María Albero, Antogonza, Francisco Calabuig, Ruiz Cerdán, Manolo Boix i, més recentment, Vicent Ramón Pascual, Josep Miquel Martínez, Sergi Gómez, Juanjo Alcaide i María Ángeles Ferrándiz Vañó.

L’exposició pretén donar a conèixer millor aquest fet històric i la seua posada en escena després de quaranta anys, a través de l’obra realitzada per artistes consumats i dissenyadors valencians, que sempre han estat disposats a participar desinteressadament en aquest projecte cultural vinculat amb la nostra identitat com a poble. L’any passat es van complir quatre dècades de l’inici de les representacions, quan en 1976, amb motiu del VII centenari de la mort del rei Jaume I, s’escenificara la primera recreació.

WhatsApp Portal de Xàtiva