EOI Xàtiva

Clínica dental Pablo Fos

PoolWork Xàtiva

Aquest matí el portaveu de la formació en Les Corts, Fran Ferri, la diputada Papi Robles, juntament amb Vicent Muñoz (alcalde de la Font de la Figuera), Mai Castells (Alcaldessa de Canals) Pepe Garrigós (regidor a l’Alcúdia de Crespins), el secretari Comarcal Xavi Delgado i el portaveu comarcal Josep Maria Sebastià, han reivindicat una línia de Rodalies digna.

Fran Ferri ha denunciat que “a l’últim mes s’han vist moltes cancel·lacions de trens”, ja que “ha coincidit amb la vaga de conductors”. Per al portaveu, aquesta vaga ve condicionada “per les condicions laborals en les quals estan treballant aquests maquinistes”. Fran Ferri també denuncia que “la falta d’inversions està propiciant que ni els trens ni les vies estiguen en condicions, que desapareguen estacions de tren (com el cas de la Font de la Figuera)”, o que “a causa de les obres del tren de mitja distància desapareguen les actuals estacions de Moixent”.

Compromís reivindica que, ja que Renfe (i qui governa Renfe) no tenen en compte els problemes dels valencians i valencianes, la gestió de les rodalies passe a mans del País Valencià i de la Generalitat. Segons Fran Ferri “demanem que transferisquen els recursos necessaris per a poder portar a terme certes millores que són necessàries”.

La finalitat d’aquesta petició és, segons Ferri, “acabar amb la ‘sangria’ d’usuaris de Renfe que a poc a poc van abandonant aquest servei per la poca confiança que genera hui en dia”.

Per altra banda, la diputada Papi Robles ha comentat que “quan parlem de la lluita contra el canvi climàtic parlem de posar el pressupost a l’abast d’infraestructures com són les rodalies”. “A dia de hui -ha continuathi ha 12 milions menys d’usuaris de rodalies que fa 10 anys a causa de la manca d’inversions”. Papi Robles ha defensat que “ara que negociarem uns nous pressupostos de l’Estat, demanarem més que mai que s’executen realment”.

Papi Robles anima a la gent a “reivindicar l’ús de les rodalies, a reclamar per les seues deficiències o retards”, ja que les dades que donen Renfe i Adif “no son gens transparents i ni siquiera és fàcil posar reclamacions”. Aquests fets, per a Robles, “quarten el dret de fer reclamacions i que s’amague el servei que s’està donant de rodalies”.

La diputada explica que “llancem aquesta campanya perquè entenem que tot el territori del País Valencià es mereix tindre unes rodalies que funcionen a l’hora, que no tinguen retards i que tinguen tota la xarxa electrificada”. Per a Robles “és molt curiós que ‘a cor polític’ tots voten en favor d’aquestes millores, però després, als governs del PP i el PSOE, no es milloren les rodalies”.

Per a finalitzar, Papi Robles afirma que “hi ha una intencionalitat en l’abandonament de les rodalies”, ja que “la inversió que trobem en l’alta velocitat és molt més gran que la de les rodalies, i aquesta última és la mes utilitzada pels valencians i valencianes”.

Per a finalitzar, el portaveu comarcal Josep María Sebastià, ha recalcat que “ací el més important és la vertebració comarcal, allargar la nostra línia i la falta de planificació per part de l’Estat a l’hora de fer grans infraestructures com el pantà de Bellús”. Josep María ha explicat que “aquest pantà impedeix que el tren vaja molt més a presa, ja que aquesta zona és inundable a causa del pantà” així com “el pantà no pot donar aigua al riu perquè si no inundaria les vies”.

Al finalitzar la seua visita a Xàtiva, els integrants de Compromís han visitat l’estació de l’Alcúdia de Crespins, la qual porta 12 anys en barracons, per estudiar les diverses vies de pressions i solucions, ja que aquesta situació afecta també a Canals, així com a moltes persones d’altres localitats de la Costera. Després han anat a Canals per a mostrar el seu suport a Mai castells i a la resta de l’equip de govern.

WhatsApp Portal de Xàtiva