La Biblioteca Municipal de Xàtiva acollirà la representació de l’obra Desdèmona

63

Pacte Costera-Canal

Solopizza Xàtiva

El pròxim dijous, 3 de març, a les 19:30 hores, dins dels actes organitzats per l’Ajuntament de Xàtiva amb motiu de la Setmana de la Dona, a la Biblioteca Municipal de Xàtiva, tindrà lloc la representació de Desdèmona, una adaptació de l’obra Otel·lo de William Shakespeare, en versió castellana de Cecília Silva i Claudio Hockman. L’entrada serà lliure fins a completar l’aforament.

Com diuen els autors: «La idea de fer Desdèmona naix de la ràbia i perplexitat que ens produeix escoltar, quasi diàriament, que una dona ha estat assassinada a mans de la seua parella.

Vam escollir el relat d’Otel·lo (obra de teatre de William Shakespeare escrita en vers l’any 1603) perquè parla de la gelosia i les conseqüències que provoca.

La història, en el nostre cas, la conta Desdèmona, esposa d’Otel·lo i víctima dels cels de la seua parella: Desdèmona torna de la mort per tal de tractar d’entendre el que ha succeït i, salvant la distància de quatre segles, és un drama molt actual. Ella anirà desentranyant les causes del seu assassinat i reflexionant sobre el seu paper de dona.

Desdèmona, com algunes altres dones, no es creu un ésser igual a l’home, sinó com un objecte a posseir i del qual es pot prescindir; una propietat que pot ser usada… una cosa, a través de la qual es pot fins i tot provocar greuges“.

Aquest treball escènic està adreçat al públic adult. Ens agradaria que propiciara el debat sobre la violència contra les dones perquè, a la llum de la realitat i a quatre-cents anys de la publicació d’aquesta tragèdia, encara trobem Otels i Desdèmones.

WhatsApp Portal de Xàtiva