Pacte Costera-Canal

Solopizza Xàtiva

L’Imagina’t està emmarcat en la Setmana de la Joventut, amb multitud d’activitats adreçades a tots els públics i que finalitza hui amb el festival de disparada de colors ‘Festi Colors Run’.

Imagina’t, el concurs de curts, celebrava la seua 12a edició el passat dissabte al teatre Joan de Joanes de la Font de la Figuera.

“Jocs Tòxics”, que tractava la violència de gènere en una relació d’adolescents, i “Urgències Ocupacionals”, un curt del Centre Ocupacional de Moixent que, per primera vegada es presentava al Imagina’t i que arrasava amb un treball inclusiu realitzat per persones amb discapacitat, s’alçava també amb els premis a millor caracterització i foment de la inclusió social.

Els premis del jurat i del públic van recaure en “Jocs Tòxics” (1r premi), “Urgències ocupacionals” (2n premi) i “Canvi de rols”, com a tercer, un curt que criticava els rols estandarditzats de la nostra societat en les relacions personals i que els presentava des d’una perspectiva oposada.

El premi a la Joventut Crítica va ser per a “Canvi de rols”. El premi als Millors Efectes Especials va ser per a “Jocs Tòxics” i la proposta d’’Amazones’, “La Font Violeta” va aconseguir el de Promoció Local, per fer visibles les dones més destacades de la població.

Els tres premis a la Millor Interpretació van recaure en Clara Navalón, de “Jocs Tòxics”, mentre que el segon i el tercer van ser per a Antonio Morán, el metge d’”Urgències Ocupacionals” i Àngels Ansensi, que encarnava a la filla de “Canvi de rols”.

“El Imagina’t d’aquest any ens ha sorprès per les seues propostes socials, sent a més pràcticament l’únic festival de curts en valencià del nostre territori, el qual contribueix al foment de la creativitat audiovisual, l’esperit crític que tant necessita la nostra societat, com han demostrat de sobres les propostes presentades”, afirma l’alcalde i responsable de Joventut, Vicent Muñoz i Jordà.

L’Imaginat també destaca per la qualitat dels seus jurats. En els seus dotze anys d’història han passat professionals del sector audiovisual: dobladors, actors, directius, etc. Aquest any el jurat del Imagina’t 2019 va estar format per l’actriu Lola Moltó, coneguda pel seu paper de Dora a “l’Alqueria Blanca”, Jonatan Cantos, actor i ballarí i Laura Garcia, directora i guionsta de programes com “Una habitació pròpia “d’À Punt, i de la productora Suica Films.

WhatsApp Portal de Xàtiva