Solopizza Xàtiva

Academia MARBE

PoolWork

Dijous i divendres, gràcies a la Regidoria d’Igualtat de l’Ajuntament de l’Alcúdia de Crespins, els veïns i veïnes del poble han pogut gaudir de dues interessants activitats al voltant de la celebració dijous, 25 de novembre, del “Dia Internacional per l’Eliminació de la Violència contra les Dones“.

Divendres, el magistrat i expresident de Jueces por la Democracia, Joaquim Bosch va oferir una conferència a la Casa de la Cultura sobre la “Violència contra les dones, perspectiva de gènere i protecció del sistema judicial“. De la mà del conegut jutge vam tindre l’oportunitat de conéixer els problemes que encara hui existeixen amb la consideració jurídica de la víctima, així com la falta de mitjans i controls per a la veritable reinserció del maltractador.

També, ens va donar el seu punt de vista sobre com encara vivim en una societat amb trets sexistes, motor principal de la Violència de Gènere i la importància que té l’educació per a l’eliminació d’aquesta xacra social o quins són els motius que té el maltractador per a dur a terme una agressió siga verbal, sexual o física.

Per altra banda, l’autora i actriu, Pamela Palenciano ens va presentar el seu monòleg feminista “No solo duelen los golpes” que no va deixar indiferent al públic que va acudir dijous a la vesprada a la Casa de la Cultura. Al llarg de dues hores, Palenciano va realitzar amb un to irònic un recorregut per la violència masclista i la construcció d’estereotips que generen desigualtats amb un llenguatge i unes situacions molt recognoscibles pel públic assistent.

Maite Juan, regidora d’Igualtat, ha valorat molt positivament les dues activitats i anima a tota la població a continuar participant de les activitats organitzades al voltant del 25N per tal de fer de l’Alcúdia de Crespins “un municipi més igualitari i lliure de violència de gènere” perquè com afirma: “Està en les nostres mans aconseguir-ho, el canvi cap a una societat més igualitària depén de totes i tots nosaltres“.

WhatsApp Portal de Xàtiva