Equip de vacunació d'atenció primària hui al centre docen Martínez Bellver de Xàtiva

Solopizza Xàtiva

Academia MARBE

El Departament de Salut Xàtiva-Ontinyent compta amb un dels percentatges més alts de vacunació de la comunitat valenciana. Per això des de l’equip directiu no es contempla la creació de punts de vacunació massiva o extraordinaris als que ja hi ha als centres d’atenció primària “perque hem arribat la cobertura que es pretenia sobre aquesta población”.

En relació amb la inoculació de les dosis de reforç a la población major de 60 anys, des de la dirección d’atenció primària del departament s’ha informat que la cobertura vacunal és en estos moments d’un 93,6% de tota la población que pot rebre-la.

Tal com informa Salut Pública, fins al día de hui ja s’ha vacunat el 93% de les persones susceptibles de ser vacunades amb les dos primeres dosis. La resta ha tingut la seua citació adient i disposa de la possibilitat coneguda d’acudir al seu centre de salut per a rebre la vacuna contra la covid en qualsevol moment amb cita prèvia.

VACUNACIÓ DOSIS DE REFORÇ

Des de l’inici de la campanya de vacunació amb la 3ª dosis de la vacuna contra la covid19 el Departament de Salut Xàtiva-Ontinyent ja ha inoculat aprop de 50.000 de les persones que per edat li correspon. Només ahir, s’informa que s’han arribat a administrar 1.878 dosis de reforç.

En acabar aquesta setmana els nostres professionals d’ Atenció Primària haurà vacunat més de 53.900 persones en el Departament de Salut Xàtiva-Ontinyent que començà aquesta campanya de vacunació de reforç el darrer mes de novembre.

VACUNACIÓ INFANTIL

Pel que fa a la vacunació infantil, el nostre departament té una població aproximada de 5.500 xiquetes o xiquets de entre 9 i 11 anys. Fins al dia de hui els professionals d’atenció primària que s’ha desplaçat als centres docents, ha vacunat més de 3000. Tot i que algunes aules estan en confinament per comptar amb algún cas possitiu, es continuarà amb la vacunació dels més menuts en arribar el mes de gener.

Des d’atenció primària s’ha destacat lesforç dels professionals en desplaçar equip humà i abundant material i equipament mèdic mòbil a cadascún dels centres escolar son s’està fent la vacunació infantil.

Vacunació Professionals

Pel que fa als nostres professionals, el departament de salut Xàtiva-Ontinyent des de principis d’aquest mes de desembre està inoculant-se la dosis de reforç als 2439 professionals de totes les categories que conformen la plantilla tant d’atenció primària com hospitalària.

A l’Hospital de Xàtiva ja s’han inoculat un total de 1439 vacunes, el que suposa un 65,5% de la plantilla. A l’Hospital d’Ontinyent són 324 els que ja han rebut la seua dosis de reforç el que suposa el 95% dels seus treballador o treballadores. Pel que fa a Atenció Primària també continua la vacunació als propis centres dels seus professionals i s’informa d’un pertcentatge a prop del 80% dels professionals de centres de salut i consultoris també ha rebut ja la tercera dosi o dosi de reforç.

PROVES DIAGNÓSTIQUES PCR/PRDA

A tot aquest esforç extra que està duent a terme en la seua major part els professionals d’Atenció Primària cal afegir-li que la realització de proves PCR o PRDA confirmatòries de positius per a covid19 ha augmentat considerablement en les darreres setmanes. Així i tot, aquest increment de tasques no ha alterat la vacunació covid establida per a adults ni tampoc per la vacunació a les escoles del nostre departament.

Com a mostra ilustrativa, als últims 7 dies el departament de salut Xàtiva Ontinyent ha registrat un total de 4968 proves PCR/PRDA de les quals només 1.157 (23,28%) correspon a proves realitzades als centres d’atenció primària de la zona básica d’Ontinyent.

INFORMACIÓ DE SERVEI PÚBLIC

Informem que al WEB de la Conselleria de Sanitat Universal i salut pública es compta ja amb un nou enllaç per a rebre informació de com actuar en cas d’una detecció casual d’un cas de covid19 mitjançant un test adquirit a la farmàcia:

https://coronavirusautotest.san.gva.es/autotest_va.html

També pot trobar-se ací informació, telèfons i enllaç amb els serveis sanitaris més aprop que vehiculen i adopten les mesures necessàries davant un cas positiu per tal de pal·liar la disseminació de contagis o evitar-ho.

Recordem també si no li resulta possible concertar una cita amb el seu centre mitjançant l’aplicació +Salut, el WEB o telefonant al seu centre, pot demanar-ho telefonant gratuïtament al:

900 300 555

Per últim li recordem que per a descarregar-se el certificat covid19 que certifique el seu estat vacunal o d’haver superat la malaltia recentment pot demanar-ho en aquest web:

https://coronavirus.san.gva.es/web/ccd/validacion-certificado

Tota la informació actualitzada sobre covid19 així com les recomanacions adients estan disponibles 24/7 en aquest espai WEB:

https://coronavirus.san.gva.es/

WhatsApp Portal de Xàtiva