lluis-alcanyiz-hospital

Solopizza Xàtiva

Fonts oficials de l’hospital Lluís Alcanyís de Xàtiva ens confirmen que els protocols de contenció de la propagació del coronavirus estan funcionant de forma exemplar. A més de les mesures ja conegudes, davant aquesta epidèmia l’hospital ha restringit l’accés a la cafeteria tan sols per al personal laboral, estan habilitant màquines de vending al públic i fins a nou avís sols es permet l’accés d’un acompanyant per pacient ingressat.

L’Hospital Lluís Alcanyís, a més de sumar-se a les recomanacions de la Generalitat i el ministeri de sanitat, també demana estar atents per a la detecció prematura del virus, que és una de les principals formes de prevenir l’expansió. Si algun ciutadà nota alguns dels símptomes del virus, preguem que o bé criden al telèfon habilitat (900 300 555) o bé realitzen l’autotest de la conselleria.

Des de l’Hospital volen conscienciar a la ciutadania de la importància de quedar-se a casa, respectar les mesures d’higiene personals i mantenir la calma.

Contagiats de coronavirus ingressats

Encara que les fonts oficials (com l’Ajuntament o el mateix Hospital) no ens han pogut afirmar ni desmentir la informació, fonts del centre i familiars dels afectats ens han confirmat que hi ha, almenys, tres persones contagiades ingressades a l’Hospital. Aquestes persones estan perfectament aïllades i ateses pel personal sanitari. Els casos foren detectats fa dies i foren atesos de forma immediata des de l’atenció primària, respectant tots els protocols, tant per al seu trasllat i aïllament com per al seu tractament.

Cal recalcar que els familiars, amics i coneguts de les persones afectades estan, junt amb tot nosaltres, respectant les mesures de la quarantena i donant coneixement als metges de qualsevol avanç o símptoma que aparega.

Prevenció i calma

S’ha de tenir en compte que el virus té una capacitat de propagació molt gran: els infectats poden estar des de cinc a catorze dies amb el virus i no ser conscient de tenir-lo, ja que poden no desenvolupar cap símptoma. L’aparició de nous casos pot ser habitual, ja que les mesures més severes de prevenció les estem vivint fa pocs dies, i els resultats es veuran en un parell de setmanes.

En aquesta situació, és fonamental mantenir la calma i evitar la propagació de rumors que puguen fer creure que la situació puga ser pitjor del que en realitat és. Els professionals de la salut estan treballant molt durament per aconseguir revertir la situació a la normalitat com més aviat millor. Com a fet positiu, ahir vam conéixer que de les últimes proves realitzades 15 van ser negatives.

Des de Portal de Xàtiva agraïm la labor dels professionals de la salut.

WhatsApp Portal de Xàtiva