«I AIXÒ ÉS AIXÍ», exposició de dibuixos de José Andrés Pérez Bellido

1224

EOI Xàtiva

Clínica dental Pablo Fos

PoolWork Xàtiva

Ahir, 17 de juny, a les 20h s’inaugurà en la Casa de la Cultura de Xàtiva, l’Exposició de dibuixos de José Andrés Pérez Bellido, amb el títol «I AIXÒ ÉS AIXÍ».

José Andrés Pérez Bellido, naix el 22 de maig de 1963, al barri de les Cases Barates de Xàtiva. Persona molt arrelada en les tradicions, la cultura, les festes i els paisatges de la seua ciutat natal, sempre ha destacat per diverses aficions, entre les quals destaquen la passió per la música, l’elaboració de puzzles de grans dimensions, el col·leccionisme de clauers, la meteorologia, el futbol (seguidor del València i de l’Olímpic), la lectura de novel·les i el dibuix. Com a soci d’ASPROMIVISE i la Confraria de La Burreta ha realitzat tasques de gestió de gran importància. També s’ha implicat en activitats de l’Associació d’Amics del Corpus, desfilant com a cirialot durant molts anys.

Ha realitzat diversos cursos de Dibuix a l’Escola Permanent d’Adults Francesc Bosch i Morata de Xàtiva. Deixeble de la seua mestra Mar Sancho Vila, ha aconseguit perfeccionar la seua tècnica i la seua concepció de l’obra en conjunt.

Ha participat des de fa molts anys en el Concurs de Dibuix de la Fira d’Agost de Xàtiva, en la categoria de diversitat funcional, obtenint diversos 1rs i 2ns premis. Per presentar-se a cada edició ha dedicat moltes hores prèvies a la preparació i visualització dels espais a dibuixar.

De la seua passió pel dibuix, naix aquesta exposició que tracta de ser una mostra de tota la seua creació artística. Utilitzant tècniques senzilles, però diverses ha aconseguit elaborar obres de gran bellesa, en què ha sabut mesclar la trama senzilla amb un viu colorit, però també el caràcter monocromàtic de les seus obres negres amb una forta càrrega d’expressió que ens situa en la temàtica de cadascuna de les seues obres.

Destaquen els seus repertoris de Nadal amb la tècnica de la pintura de cera. Una explosió de colors perfectament combinats que recreen l’enyor de les festes tradicionals amb una harmonia difícil d’igualar. Tanmateix, podem veure la seua col·lecció d’obres de pintures de fusta amb colors més suaus, però molt marcades per les traces de la pintura, dotant aquestes obres d’una força expressiva contundent. La tercera sèrie que cal destacar és la de les seues obres negres, mitjançant la tècnica del llapis o de la tinta negra, d’una minuciositat exquisida, amb un detall que fa impossible centrar-se en algun xicotet detall de l’obra, al contrari, et fa percebre la magnanimitat del dibuix en la seua percepció global.

WhatsApp Portal de Xàtiva