Hui es durà a terme el debat polític de XATEBA a la Casa de les Dones

28

Solopizza Xàtiva

Centelys

PoolWork Xàtiva

Amb motiu de les pròximes eleccions locals i autonòmiques del 28 de Maig, XATEBA ha organitzat , com ha fet en anteriors ocasions, una taula rodona amb els principals partits que opten a governar l’Ajuntament de Xàtiva.

L’objectiu és donar valor al vot de les dones, que en algunes ocasions pot ser definitiu, vinculant-ho a les opcions polítiques amb propostes més concretes i eficaces per a donar solució als problemes de les veïnes de la ciutat. Es tracta de donar suport amb la informació necessària als qui millor vagin posteriorment a donar solució als nostres problemes.

La falta d’ocupació, els conflictes per a conciliar la vida familiar i laboral són problemes comuns entre moltes dones de la ciutat. A això s’afegeix un disseny de la mobilitat que no té en compte prou els recorreguts i itineraris habituals de les dones, que no garanteix l’accessibilitat en el trànsit urbà i l’accés als edificis públics. Necessiten les dones de la ciutat que quan el Pressupost municipal es distribueix, es tinguin en compte les necessitats de les dones assignant fons que garanteixin els recursos suficients. En matèria d’oci, d’esport o de cultura fan falta iniciatives i propostes que responguin a les nostres preferències i necessitats. Per a tot això, són imprescindibles polítiques de participació ciutadana, donant veu a les dones tant des del Consell dels Dons com amb l’establiment d’altres canals de comunicació.

Finalment , XATEBA considera que el tema de la violència masclista i la desaparició del Jutjat especialitzat contra la Violència de gènere no és un tema que hagi de caure en l’oblit i que precisa no sols promeses ni declaracions d’intencions, sinó compromisos en ferm subscrits públicament. I és imprescindible donar a conèixer els recursos existents a les dones que els necessitin.

Al debat que se celebrarà el hui a les 19 hores a la Casa dels Dones. Estan convidats totes les dones i homes de qualsevol edat que vulguin fer del seu vot un instrument de canvi i de futur cap a una ciutat igualitària sense violència masclista.

WhatsApp Portal de Xàtiva