Solopizza Xàtiva

En complir-se 80 anys del bombardeig de l’estació de Xàtiva, l’Ajuntament i el Consell de la Joventut han organitzat diversos actes per tal de commemorar l’efemèride: exposició, jornades d’estudi, concert… L’acte central, l’homenatge a les víctimes, tindrà lloc el proper diumenge a les 12.00 hores a la plaça de l’estació, als peus de L’Aixopluc. La cerimònia estarà conduïda per Isabel Pastor, periodista de Xàtiva actualment en Àpunt, i la poetessa xativina Xelo Llopis farà el parlament central.

De la mà de l’Escola de Música Rytmus i l’Innovatori de Moviment d’Alicia Herrero, la música i la dansa s’uniran per honorar a les víctimes de manera emotiva. David Dolz Cabedo ha compost «El bombardeig de Xàtiva», una obra per agrupació de cambra (violí, violoncel, piano i conjunt de tambors), que consta de tres parts, cadascuna de les quals marca la quotidianeïtat d’un diumenge qualsevol, l’horror del bombardeig i, finalment, l’esperança i la solidaritat. Sobre aquesta peça musical, l’equip d’Alícia Herrero ha creat una coreografia que ens transmet la tensió, la commoció, l’empoderment… del moment.

L’acte comptarà amb la presència de diferents representants polítics i socials: Gabriela Bravo, consellera de Justícia, Rosa Pérez, diputada de Memòria, Adriano Carbone, cónsul honorari d’Itàlia a València, i alcaldes/eses dels pobles de la rodalia així com entitats memorialistes i republicanes. Així mateix, la Colla de Dolçaines i Percussió La Socarrà i la Muixerenga de Xàtiva participaran en l’acte.

WhatsApp Portal de Xàtiva

Diseño, programación y mantenimiento web en Xàtiva