Hinojosa impulsa la Formació Professional Dual amb un cicle pioner en Impressió Gràfica

Els alumnes comencen ara la seua formació pràctica en les instal·lacions d'Hinojosa Xàtiva i Cartonajes Bernabeu

385

Solopizza Xàtiva

Hinojosa és una empresa fortament compromesa amb l’educació de qualitat i el treball digne per als seus empleats. De fet, la companyia està alineada amb l’Objectiu 8 de Desenvolupament Sostenible de Nacions Unides que es focalitza en aquestes dues matèries, fonamentals per a l’avanç econòmic i social de les persones, les empreses i els països.

Emmarcat en aquest compromís, Hinojosa impulsa el primer Cicle de Formació Professional Dual especialitzat en Impressió Gràfica a la Comunitat Valenciana i un dels pioners a Espanya. Un curs que arranca ara el seu primer quadrimestre d’ensenyament pràctic en dues plantes del grup: Hinojosa Xàtiva i Cartonajes Bernabeu.

El Cicle d’FP Dual d’Impressió Gràfica d’Hinojosa és una formació especialitzada en el sector de l’embalatge que contribueix a capacitar als joves en les habilitats necessàries per a aquesta indústria i, d’aquesta manera, afavorir la seua inserció en el mercat laboral. A més, col·labora a potenciar l’FP Dual a Espanya, perquè aconseguisca les ràtios de qualitat i reconeixement que té en altres països europeus on està posicionada com una eina fonamental per a unir les necessitats de les empreses amb la formació dels futurs emprats.

Finalment, facilitarà l’accés de les plantes d’Hinojosa a mà d’obra qualificada que li permeta continuar creixent i oferint un servei excel·lent als seus clients. En aquest sentit, el propòsit de la companyia és que els estudiants d’aquesta primera promoció puguen incorporar-se al grup una vegada finalitzats els seus estudis. Per a això, està duent a terme un important esforç per a desenvolupar un pla d’estudis alineat amb les necessitats del sector, així com formant als tutors que acompanyen a aquests xics i xiques en el seu aprenentatge.

Més de 2.000 hores de formació teoricopràctica

Amb aquest quadrimestre de formació pràctica els 12 alumnes finalitzaran el primer curs dels dos dels quals es compon aquest títol. Després dels primers mesos de formació teòrica en aquest institut públic, els estudiants inicien ara el seu primer període de formació pràctica. Per a això, els 12 alumnes comptaran amb el suport dels 16 tutors, professionals d’Hinojosa designats per la companyia per a guiar-los durant el seu aprenentatge. Els objectius acadèmics durant aquest primer any en planta se centren en que aconseguisquen una visió clara i real de tot el procés productiu en una empresa d’embalatge.

Aquest títol, que es compon de dos anys i més de 2000 hores lectives, s’imparteix en col·laboració entre el grup i el CIP FP la Costera (Xàtiva, València). Al final de la seua formació, els estudiants podran manejar-se en totes les tècniques d’impressió amb les quals es trobaran en el sector de l’embalatge: offset, flexo, alta qualitat i digital. Està previst que la primera promoció del Cicle d’FP Dual d’Impressió Gràfica d’Hinojosa es gradue al juny de 2022.

Sobre Hinojosa

Amb més de 70 anys d’experiència, Hinojosa és líder del sector d’envàs i embalatge i és considerat un dels principals grups empresarials familiars espanyols. La companyia, que ha experimentat un important creixement en els últims anys, va iniciar en 2020 la seua expansió internacional. En l’actualitat compta amb vint plantes de producció situades a Espanya, Portugal i França. La innovació, l’especialització i l’orientació i proximitat amb el client són els pilars sobre els quals se sustenta aquest creixement. L’empresa va tancar 2019 amb una facturació de 418 milions d’euros.
La seua projecció internacional es veu reforçada per la seua presència en Blue Box Partners, l’aliança europea integrada per quatre companyies d’origen familiar líders en els seus respectius països en el sector de l’Embalatge, que compta amb prop de 10.200 empleats. En 2019 BBP va aconseguir les 100 plantes i una facturació de 2.800 milions d’euros.

WhatsApp Portal de Xàtiva